Nakon što je u medijima izašla vijest kako je načelnik Općine Severin Žarko Žgela prije nekoliko dana u jednom kafiću u Severinu u alkoholiziranom stanju nasrnuo na na goste i vlasnicu kafića za komentar ovog događaja pitali smo samog načelnika Žgelu. Naime, vlasnica kafića za portal bjelovar.live izjavila je kako je do incidenta došlo u nedjelju u kasnim večernjim satima kada ju je nazvala uplakana djelatnica kafića i izjavila kako ju dva gosta maltretiraju te da je jedan od njih Žarko Žgela. Vlasnica kafića je došla nakon toga u lokal gdje je verbalni sukob na kraju prešao u fizički. „Udario me je više puta, što šakom, što dlanom po licu. I to više puta. Sve to se lijepo vidi na snimkama s nadzornih kamera mog kafića koje su već predane policiji“, kazala je vlasnica kafića portalu bjelovar.live.

Žarko Žgela nam je o događaju kazao sljedeće:

„Mi smo sjedili na terasi i pili. Ona je došla, ne znam od kuda s tri auta, njih četvero ili petero i počeli nas tjerati van. Mi smo rekli da ne idemo dok ne popijemo, a terasa se ni ne može zatvoriti, otvorena je. Njih četvoro ili petoro, ne znam točno, krenuli su prema nama i počeli su dizati galamu, jedan je čak imao i pendrek,  a i ostali su imali uz sebe, ne znam ni ja što sve. Ja sam joj lijepo kazao, da ćemo otići, da nema problema i ona je mena tada srušila. Ja sam pao i jednostavno sam „poludio“ kad sam pao dolje. Ustao sam i više nisam mogao trpjeti jer još jedan je sa strane krenuo prema meni i onda sam je nekoliko puta ošamario. Tada je nastala malo jača  tuča, a ona jednostavno ne spominje takvu veliku tuču. Svega je bilo tamo onda. Ona je u stvari prva napala, imam i snimku na kojoj se točno vidi kada me je srušila“, ispričao nam je Žgela. Na optužbe vlasnice kafića da je maltretirao konobaricu i da mu to nije bilo prvi put Žgela je kazao:

„Ja konobarici nisam ništa dobacivao, a nakon svega otišao sam kući i drugi dan sam saznao da je vlasnica kafića sve prijavila policiji. Nisam ni očekivao da će se ovo sve dogoditi, a danas sam razgovarao s policijom. I sam imam ozlijede, ali nisu tako teške tako da nisam ništa ni prijavljivao“ rekao je Žgela i dodao kako s vlasnicom kafića nije nikada imao nikakvih sukoba te da nije tako čest gost tog kafića. Ponovio nam je kako su u stvari on i njegov prijatelj bili napadnuti  od strane vlasnice kafića i njenih pratitelja koji su bili naoružani palicama. Iznenađen je svime i kaže da mu sve djeluje kao namjerno isceniran događaj kako bi mu se naškodilo.

Žgela je nakon svega danas istupio iz HDZ-a kako ne bi zbog ovog događaja stranka trpila političku štetu. Na kraju nam je još jednom ponovio da se na snimci koju je vlasnica dala medijima dobro vidi da ga je ona prva gurnula.“ Kada sam  ustao, otišao sam van kotrole“, zaključuje Žgela.

Incident  još uvijek istražuje policija i kako su kratko priopćili: „Po završetku kriminalističkog istraživanja i zaprimanja bolničkih prijava i kvalifikacija povreda slijedi odgovarajuće pismeno izvješće nadležnom sudu“.