Lovačko društvo Jelen iz Zrinskog Topolovca prethodnih dana privelo je kraju projekt izgradnje i opremanja streljane za leteće mete, odnosno glinene golubove započet još prošle godine. Streljana je uređena u neposrednoj blizini lovačkog doma u Jakupovcu, a čast da je svečano proglasi otvorenom pripala je županu Marku Marušiću.

– Čestitam svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta na uloženom trudu i naporu. Izgradnja streljane, kako smo čuli, nije došla preko noći i nije bila jednostavna. Trebalo je izdvojiti vrijeme i uložiti puno rada, a iziskivala je i novac kojeg uvijek nedostaje. I zato čestitam još jednom svima – istaknuo je župan. Tom prigodom posebno je naglasio dobru i kvalitetnu suradnju sa županijskim Lovačkim savezom.

– Bjelovarsko-bilogorske županije će nastaviti podupirati lovstvo i mi ćemo u listopadu Javni poziv za onih deset mjera koje provodimo za unaprjeđenje lovstva. Mjere kreiramo u dogovoru s Lovačkim savezom BBŽ i zato ćemo ponovno zajedno sjesti i vidjeti treba li nešto tu mijenjati kako bi sredstva koja izdvajamo bila iskorištena na najbolji način – poručio je župan i potom zaželjevši puno uspjeha u njezinu korištenju proglasio streljanu otvorenom.

Na dolasku i potpori županu je zahvalio predsjednik Lovačkog društva Jelen Željko Sudaš.

– Iznimno sam sretan i ponosan jer ovaj dan smo dugo čekali. U ovaj projekt je uloženo puno financijskih sredstava ali i puno vlastitog truda – kazao je Sudaš navodeći da vrijednost cjelokupnog projekta iznosi nešto manje od 15.000 eura s tim da je vrijednost same streljane oko 5.000 eura. Streljana će lovcima služiti za trening i uvježbavanje vještina, a moći će je koristiti i članovi drugih lovačkih udruga. Svečanosti otvorenja streljane uz župana Marka Marušića i članove Lovačkog društva Jelen prisustvovali su još i predsjednik Lovačkog saveza BBŽ Branimir Stankić i načelnica Općine Zrinski Topolovac Jasna Mikles Horvat.