U petak je u središnjem bjelovarskom parku održana 6. Razglednica Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara, kao jedan, po broju sudionika, od najvećih programa Bjelovarskog kulturnog ljeta.

Program su svojim dolaskom podržali Nenad Martinovski, predsjednik Gradskog vijeća, Jasna Grguić Škaurin, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, zdravstvo, socijalnu skrb i opće poslove u Gradu Bjelovaru, Zdravko Pavec, predsjednik nadzornog odbora Zajednice i savjetnik za odgoj, obrazovanje i sport u Gradu Bjelovaru te Boris Abramović, predsjednik Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara

Od 19 udruga članica, svoj rad predstavilo je njih 9. Nastupili su Puhački orkestar Bjelovar, Zajednica Mađara grada Bjelovara, Udruga žena Gudovac, Ženski pjevački zbor Vox Feminaee, Športski plesni klub H-8, Matica umirovljenika Bjelovar te Češka obec. Dok su svi oni svoje programe davali u parku,  Likovno udruženje Bjelovar otvorilo je izložbu radova svojih članova u Kavani i slastičarni „Zagorje“.

Podršku izvođačima dali su brojni građani koji su uživali u sat i pol programa u kojem je prikazana sva ljepota i raznolikost udruga koje u Bjelovaru djeluju. Od folklora i bjeline bilogorske nošnje do modernog plesa i mažoretkinja, ali i male predstave u izvedbi Udruge žena Gudovac koje su pored paviljona u jednoj od kućica prezentirale i sve ono čime se one na svojim radionicama kreativno izražavaju.

Ovaj program postao je prepoznatljivost ZUK-a te vjerujemo kako će iz godine u godinu postajati još veći i raznovrsniji, na oduševljenje svoje vjerne publike.