-2.9 C
Bjelovar
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_img

Momčad Hangzhoua prejaka za ostatak konkurencije na ovogodišnjem izdanju košarkaškog turnira “FIBA 3×3 Bjelovar”

Nove vijesti

Sukladno najavama, i ovogodišnje, treće po redu izdanje košarkaškog turnira „FIBA 3×3 Bjelovar“ u sportskoj šumici „Borik“ u potpunosti je, u prva dva dana – petak 7. i subotu – 8. srpnja opravdalo očekivanja. Naposljetku, u seniorskom dijelu priče najboljom se, nakon kvalifikacija, grupne faze te izlučnih dvoboja pokazala srpska momčad Hangzhou koja, kako joj i sam naziv govori, ima kineskog sponzora. Njene boje su ovom prilikom branili: Kovačević, Milovanović, Samardžić te Trajković uz napomenu kako su ovi majstori u velikom finalu konačnim rezultatom 21:18 savladali još jedan gostujući sastav – Latvijce iz Root/East Balla. Ovim postignućem, Hangzhou je ostvario pravo nastupa na prestižnom 3×3 Challengeru koji će se krajem rujna mjeseca odigrati u Splitu.

Nadalje, treće mjesto je pripalo momcima koji igraju pod imenom „Zagreb 3BL“, i to zahvaljujući većem broju postignutih koševa tijekom turnira od četvrtih košarkaša „Som sporta“, pa su tako upravo oni najbolje plasirani hrvatski košarkaši na ovom turniru koji je ujedno jedan od osam stanica prvenstva Hrvatske. Stoga će „Zagreb 3BL“, predvođen hrvatskim reprezentativcem u ovom super brzom i atraktivnom sportu – Franom Jacovićem prezentirati svoje sposobnosti i na nadaleko poznatom „Taxi“ haklu u zagrebačkim Gajnicama 23. srpnja.

Uz sve navedeno, odnosno uz mnoštvo zanimljivih utakmica bilo je tu jako puno i popratnog sadržaja. Tako su okupljeni gledatelji, koji su naprosto okupirali „Borik“ mogli uživati u natjecanju u gađanju trica,  zakucavanjima, domišljatim dosjetkama Maria Petrekovića, Marka Ereša te Dubravka Čačije, ali i u koncertu mega popularne bosansko-hercegovačke rap zvijezde Ede Majke. Također, ne smije se zaboraviti niti nastup saksofonista iz bjelovarske glazbene škole, kao niti bjelovarske mažoretkinje.

Kada govorimo o ovome, treba kazati kako je titulu najboljeg tricaša kući ponio Ivan Svoboda iz „Som sporta“, a pogodio ih je ukupno 13. S druge strane, najbolji zakucavač je Martiin Vedriš iz sastava bjelovarskog KK „Borik“. Naravno, osim seniora, košarku su zaigrali i mlađi uzrasti, i to pod motom „Vratimo djecu na igrališta“. Sve ovo zapravo znači da se haklalo u kategorijama do 11, 14 te 17 godina starosti, a dominantni su bili mladi igrači domaćeg „Borika“. Naime, prva pozicija u U11 i U14 je pripala upravo njima, dok su do 17 godina najbolji bili članovi ukrajinske reprezentacije.

Međutim, niti to nije sve. Preciznije, danas – nedjelja, 9. srpnja već je krenuo hakl dječaka u kategorijama: U13, U16 i U19, ali i hakl djevojčica u U15 te U17 konkurenciji. Dakle, i u smiraju ovoga vrućega vikenda posjetite bjelovarsku ljepoticu „Borik“ kako biste uživali u vrhunskim potezima košarkaške budućnosti. Također, u večernjima satima, točnije u 21 organizatori su pripremili završni spektakl – koncert Tribute banda Đorđe Balašević.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika