Patrik Petrec, 13-godišnji dječak i dugogodišnji član ŠRD Štuka Čazma, ostvario je veliki uspjeh u ribolovu kada je sinoć uhvatio svog prvog soma kapitalca. Ovaj ogromni primjerak težio je čak 28 kilograma i mjerio 1,61 metar, što je jedan od većih primjeraka ulovljenih na čazmanskim vodama.

Dok većina dječaka njegove dobi provodi vrijeme igrajući videoigre, Patrik je strastveni zaljubljenik u ribolov i koristi svaku priliku za pecanje.

Prošle noći, na vodama kod Ciglane u Čazmi, Patrik se nije nadao ovakvom ulovu kada je riba zagrizla mamac. Uz pomoć svog prijatelja koji je bio s njim na vodi, uspio je izvući ogromnog soma, što je nadmašilo sva njegova očekivanja. Soma je ulovio na crvenperku.

Ribolovci iz Čazme složni su u mišljenju da je Patrik zaslužio ovakav ulov. Bez obzira na vremenske uvjete, bilo da je ljeto, zima, sunce ili kiša, Patrik je uvijek na svom mjestu, strpljivo čekajući svoj omiljeni ulov – šarane.

Patrik redovito sudjeluje i u sportskom ribolovu, gdje su mu partneri često bili Luka Živković, Damir Novačić, Ivan Galović i Filip Bart. Ovi iskusni ribolovci prenose svoje znanje na mladog Patrika, koji pokazuje iznimnu posvećenost i talent u ribolovu.

Nije samo Patrik strastveni ribolovac u obitelji Petrec. Njegov otac Tomislav i brat Dominik također dijele istu strast prema ribolovu. Do sada su bili konkurencija jedni drugima na natjecanjima, ali od ove godine su odlučili zajedno nastupati kao ekipa. Prilika za njihov prvi zajednički nastup bit će na 2. Ljetnom Šaranskom kupu-OKRUGLJAŠ, koji će se održati u sklopu Dana grada Čazme.

Mnogi ribolovci čekaju cijeli život na ulov kakav je Patrikov. Neki ga čak nikada ne ostvare. Međutim, mi vjerujemo da će Patrik u svojoj ribolovnoj karijeri, uloviti još mnogo ovakvih kapitalnih primjeraka i nastaviti sve oduševljavati svojim postignućima.