Nakon što je prošloga vikenda bjelovarska sportska šumica „Borik“ bila poprište odigravanja sedmog po redu malonogometnog turnira „Borik kup“, već od danas – petak, 7. srpnja slijedi još nešto glamuroznije. Naime, članovi košarkaškog kluba „Borik“ Bjelovar 3×3 su do posljednjeg detalja ušminkali košarkaško zdanje ove predivne, jedinstvene šumice, a ovogodišnji bjelovarski mega spektakl pod nazivom „FIBA 3×3 Bjelovar“ će trajati sve do nedjelje – 9. srpnja.

U namjeri pozvati što veći broj košarkaških zaljubljenika, odnosno kako bi nas upoznali sa svime na čemu su mukotrpno radili, bjelovarski košarkaški djelatnici su sazvali konferenciju za medije kojoj je, među ostalima prisustvovao i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. Ivan Šiprak, čovjek za kojega slobodno možemo ustvrditi kako je alfa i omega cjelokupnoga projekta najavio je da će turnir startati danas od 16 sati.

Prve na teren će seniorske momčadi koje će se kroz kvalifikacije boriti za participiranje u grupnoj fazi. Odmah potom, oko 19 sati uslijedit će spomenuta seniorska grupna faza, a Šiprak je također naglasio da će svi posjetitelji na Boriku, osim samih sportskih uzbuđenja moći uživati i u mnoštvu popratnih sadržaja. Stoga će ovo, to je sasvim jasno biti najveći ovakav događaj u Bjelovaru ove godine.

–Uložili smo puno truda, no nije nam žao. Sve je spremno, pa „FIBA 3×3 Bjelovar“ može početi. Turnir je međunarodnog karaktera, a sveukupno će nastupiti 66 sastava. To je dovoljna garancija velikog uzbuđenja, odnosno, prije svega, zavidne košarkaške kvalitete. Zadovoljni smo i sretni što ćemo imati priliku ugostiti moćne momčadi poput reprezentacija Ukrajine, beogradski Partizan, super snažne ekipe iz susjedne nam Slovenije, Crne Gore, daleke Latvije, ali i domaće sastave koji svima navedenima mogu itekako konkurirati. Međutim, nama je ipak najvažnija činjenica ta što ćemo u Bjelovaru imati sjajne te brojne turnire mlađih uzrasnih kategorija, a to nas svrstava na mjesto vodećih po tom pitanju – među ostalim je kazao Šiprak.

Hrebak, koji se prije same konferencije okušao u gađanju slobodnih bacanja te trica pohvalio je rad ovog bjelovarskog košarkaškog kolektiva.

–Ljepotu bjelovarskog Borika i sve ovo što on nudi nema nitko u Hrvatskoj, a i puno šire od nje. Plan je da i ostale terene, odnosno sadržaje Borika već slijedeće godine stavimo u isti „dezen“ kao što je ovaj kojeg je košarkaški klub „Borik Bjelovar“ pripremio za „FIBA 3×3“ turnir. Moram priznati da sam bio pomalo skeptičan kada mi je Šiprak došao s idejom da se na Boriku napravi veliki košarkaški 3×3 turnir. Međutim, on i njegovo društvo me oduševilo prošle godine organizacijom, pa i energijom koju su ulagali, s time što će ovogodišnji „FIBA 3×3“ biti najbolji do sada. Kako bi im pomogli grad Bjelovar je, vidjevši kako teče organizacija, odlučio izdvojiti šest tisuća eura što je rekordan iznos novca kako bi turnir u potpunosti uspio. Sve čestitke vrijednim košarkaškim djelatnicima i mislim da je turnir prerastao granice grada Bjelovara te naše županije. No, riječ je o događaju kakvoga naš grad treba i zaslužuje. Sve je odrađeno u smislu „Za naš grad“, a to je da Bjelovar bude centar regije – zaključio je bjelovarski gradonačelnik Hrebak.

Dakle, nakon ove kratke, ali slatke najave preostaje nam samo s nestrpljenjem čekati sva zbivanja. Dođite u bjelovarski Borik i još se jednom uvjerite u navode kako je ovdje riječ o jednoj prekrasnoj priči. Zasigurno nećete požaliti.