U centru Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara su jučer – utorak, 4. srpnja potpisani ugovori čime je potvrđeno to da je ova ustanova za svoje članove osigurala 8.500 eura. Nakon provedenog natječaja taj je novac odobren za 32 projekta 13 udruga, a prilikom potpisivanja svima prisutnima se, za ono što čine za grad Bjelovar zahvalio i bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić. 

–Bavite se djelatnostima kojima doprinosite gradu Bjelovaru, pritom odvajajući svoje slobodno vrijeme te energiju. Odvajate sebe kako biste činili dobro našem Bjelovaru i njegovim žiteljima – kratko je uz osmijeh kazao Brajdić.

Nadalje, dio onoga što rade, udruge će prezentirati na tradicionalnoj Razglednici Zajednice udruga u kulturi koju je ovom prilikom najavio predsjednik Zajednice Boris Abramović.

–Riječ je o programu koji će biti održan u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta, i to uz najveći broj izvođača do sada. Također, treba kazati da ćemo prije same Razglednice imati prezentaciju svile i čipke Udruge žena Gudovac, ali i otvorenje izložbe u kavani i slastičarnici „Zagorje“. Bit će to u organizaciji Likovnog udruženja Bjelovar – poručio je Abramović.

Naposljetku, kažimo kako je Razglednica na rasporedu ovoga petka – 7. srpnja u 19:30 sati, a održat će se na bjelovarskom paviljonu. Stoga, dođite u središnji gradski park i uživajte u zanimljivom kulturnom programu.