U Umagu se održava sada već tradicionalni ljetni kamp Hrvatskog rukometnog saveza pod nazivom „Janaf kamp HRS-a 2023.“, a on je i ove godine iznimno važan za RK Bjelovar. Naime, u srcu najvećeg hrvatskog poluotoka – Istre nalaze se mladi Kesizubci – David Budemac te Emanuel Fištrović. Riječ je o rukometašima rođenima 2008. godine s tim što treba dodati kako je Fištrović dobio poziv na selekciju Hrvatske svoga, 2008. godišta. Također, novi šef struke bjelovarskih seniora – profesor Željko Čagalj ima čast biti predavačem na ovom prestižnom rukometnom događaju, dok se u Umagu po prvi put u svojoj karijeri nalazi i trener vratara RK Bjelovar – Mario Ladić.

No, niti tu nije kraj bjelovarskim predstavnicima u rukometno-teniskom gradu Umagu. To zapravo znači da je Davor Lamza, inače voditelj škole rukometa RK Bjelovar jedanaestu godinu u nizu zadobio povjerenje HRS-a te je upravo on jedan od organizatora kampa za djevojčice i dječake. Stoga, sve navedeno je dokaz odličnoga, predanoga rada u Bjelovaru, pa iz kluba poručuju kako su izrazito ponosni na pozive upućene njihovim članovima, odnosno ukazanom povjerenju.

Nadalje, dodatnu težinu cijeloj ovoj priči daje i činjenica što je umaški kamp jedan od najkvalitetnijih i najmasovnijih u Europi, a također, nije nevažno niti to što se nalazi pod okriljem Janaf-a. Do sada je kroz njega prošlo više od 600 djece, ali i dvije hrvatske selekcije djevojčica i dječaka rođenih 2008. godine. Dakle, upravo u ljetnim mjesecima najbolji i najperspektivniji mladi igrači u Hrvatskoj mukotrpno treniraju, napreduju i sve ovo je jedan dokaz da nacionalni savez drži do mlađih selekcija, odnosno teži njihovu razvoju.