Gradsko vijeće Grada Bjelovara odlučilo je na svojoj sjednici donijeti mjeru koja će olakšati financijski teret roditeljima učenika osnovnih škola. Ova odluka se odnosi na jednokratnu pomoć sufinanciranja troškova kupnje radnih bilježnica i radnih materijala za nastavnu godinu 2023./2024.

Prema odluci Gradskog vijeća, sufinanciranje će biti dostupno učenicima s prebivalištem na području grada Bjelovara. Učenici od 1. do 4. razreda imat će pravo na sufinanciranje u iznosu od 30,00 eura (226,04 kuna) po učeniku, dok će učenici od 5. do 8. razreda dobiti 55,00 eura (414,40 kuna) po učeniku.

Jednokratna pomoć sufinanciranja troškova kupnje radnih bilježnica i radnih materijala bit će isplaćena direktno na račune roditelja ili skrbnika učenika. Da bi ostvarili ovo pravo, roditelji ili skrbnici trebaju biti na popisu učenika koji imaju pravo na sufinanciranje, a popise će dostaviti škole.

Grad Bjelovar će objaviti Javni poziv na svojim službenim web stranicama kako bi roditelje i skrbnike informirao o postupku podnošenja Zahtjeva za ostvarivanje prava na jednokratnu pomoć sufinanciranja troškova kupnje radnih bilježnica i radnih materijala za učenike osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Bjelovara u nastavnoj godini 2023./2024. Uz zahtjev će biti potrebna i određena dokumentacija koja će biti navedena u Javnom pozivu.

Ova odluka Grada Bjelovara ima za cilj pružiti podršku obiteljima učenika i smanjiti njihov financijski teret pri kupnji radnih bilježnica i radnih materijala.