13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
spot_img

Dan branitelja Grada Garešnice i općina Berek, Hercegovac i Velika Trnovitica

Nove vijesti

Obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Grada Garešnice i općina Hercegovac,Velika Trnovitica i Berek počelo je u subotu poslijepodne polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima ispred zgrade gradske uprave. Tom prigodom počast braniteljima uz predstavnike braniteljskih udruga, policije i vojske, članove obitelji poginulih te čelnike gradskih i općinskih vlasti i druge građane odali su i predstavnik Ministarstva hrvatskih branitelja Dinko Tandara, Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i županijska pročelnica Andreja Bengez.

Poslije polaganja vijenaca održana je sveta misa u garešničkoj župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije koju je vodio župnik Dejan Tot, a nakon mise svi sudionici uputili su se u sportsko-rekreacijski kompleks Skresove gdje su se braniteljima prigodnim govorima obratili predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Miroslav Gerstener, gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, predstavnik Ministarstva hrvatskih branitelja Dinko Tandara i župan Marko Marušić. Potom je uslijedio zajednički domjenak i druženje.

Uspješan organizator proslave i ove je godine bila Koordinacija braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a da obilježavanje Dana hrvatskih branitelja protekne na najvišem nivou svoj su doprinos organizaciji dali članovi braniteljskih udruga. Potporu organizaciji dali su i Grad Garešnica te općine Berek, Hercegovac i Velika Trnovitica, Turistička zajednica Sjeverna Moslavina, garešnički Komunalac, ŠRD Ilova Garešnica i drugi. Više u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika