Bjelovarski gradski stadion, odnosno njegova umjetna trava je prošle nedjelje – 2. srpnja bila poprište županijskog vatrogasnog natjecanja i 25. susreta pomlatka i vatrogasne mladeži. Tako se na jednom mjestu okupilo šezdesetak DVD-ova, odnosno sedamstotinjak pripadnika vatrogasne mladeži i pomlatka iz cijele Bjelovarsko-bilogorske županije. Dakle, svi oni su u raznim vatrogasnim disciplinama, pa i štafetnoj utrci prezentirali svoje sposobnosti, ali i fizičku spremnost, a najbolji su osigurali nastup na državnoj završnici koja će se održati u rujnu mjesecu. Također, treba kazati kako je događaj prigodnim riječima otvorio Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, dok su proglašenju pobjednika prisustvovali gradonačelnik Bjelovara – Dario Hrebak i Marušićeva zamjenica – Marija Jungić.

–Čast i zadovoljstvo je prisustvovati ovom događaju jer kada sam vidio koliko se mladih okupilo odmah sam shvatio da naše vatrogastvo ne treba biti zabrinuto. Svim vatrogaskinjama te vatrogascima se zahvaljujem na svemu što čine jer upravo oni su heroji. Riječ je o herojima koji riskiraju svoj vlastiti život kako bi spasili drugi, odnosno kako bi spasili imovinu drugih ljudi. To mogu samo veliki ljudi i ja vam, uz zahvalu, čestitam na tome. Također, čestitam vam na trudu te zalaganju. Jer, svo vrijeme koje imate mogućnost provesti s obitelji, vi provodite u svojim DVD-ovima u nastojanju što bolje se pripremiti za sezonu požara koja predstoji. Naravno, želim vam da imate što manje intervencija, a što je više moguće ovakvih druženja. Isto tako, želim kazati i to da ste vi svi pobjednici, no neka ovo veliko natjecanje protekne bez ozljeda i neka pobjede najbolji – zaključio je Marušić.

Sada vam donosimo imena prve tri ekipe svake kategorije nakon čega vam donosimo i riječi bjelovarskog gradonačelnika Hrebaka.

Dakle, dio priče koji se odnosi na rezultate započet ćemo s kategorijom ženske djece starosti od 6 do 12 godina, a prvo mjesto odnijele su članice Brezovca. Drugoplasirane su bile malene vatrogaskinje Draganca I, a treće vatrogaskinje Draganca III. Slijedi kategorija „članice A“ u kojoj je prva pozicija pripala vatrogasnom odjeljenju Bojana, iza njega se smjestila Donja Šušnjara, dok je treći sastav Končanice. Kada je riječ o kategoriji „članovi B“ treba reći da su se titulom najboljih okitili Daruvarčani, dok su svoju dominaciju srebrom i broncom nastavili Brezovčani. Naime, Brezovac II je kući ponio srebrne medalje, a Brezovac I brončane. Nadalje, kategorija „članice B“ je donijela nastup samo dvije ekipe. Bile su to prvi Gornji Draganec te drugi Gornji Daruvar. Puno brojnija je bila kategorija muške djece starosti od 6 do 12 godina, a tri najbolje ekipe su: Ivanska II, Gornji Draganec i Narta. Među članovima „A“ Ljudevit Selo je pokorilo konkurenciju. Drugi su bili Brezovčani, a treći vatrogasci iz Starog Štefanja. Štefanjci su svoj dobar dan nastavili kategorijom mladež žene gdje su došli do prve pozicije iza sebe ostavivši drugi Daruvarski Brestovac te treću Ivansku. Tako smo, malo-pomalo došli do kraja konačnih rezultata. Šlag na kraju su mladići starosti od 12 do 16 godina gdje poredak glasi: Daruvar, Štefanje, Bjelovar.

Naravno, čestitamo svima na njihovim postignućima te vam, kako smo i najavili zaključno prenosimo nekoliko Hrebakovih riječi.

–Ovim primjerom vidimo da nogometni stadion nije namijenjen samo nogometašima. Njime se mogu služiti mnogi, pa tako i naši vatrogasci. Možemo se ponositi ovim objektom. On je u našoj županiji jedinstven i na njemu imamo mogućnost organizirati i aktivnosti ovakvoga tipa. Čestitam vatrogasnoj zajednici Grada Bjelovara, vatrogasnoj zajednici Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i svim natjecateljima koji su na velikoj temperaturi odlučili se nadmetati u nastojanju provjeriti tko je najbolji, najbrži i najspremniji vatrogasac. Drago mi je što se okupljate, što se družite te što održavate vatrogastvo na našem području. Nadam se da ćemo i u budućnosti organizirati ovako nešto dobro kao što je to ovo natjecanje – kratko je poručio Hrebak.