Povodom desete godišnjice ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira kampanju pod nazivom “Otvorena vrata EU projekata”.

U sklopu ove kampanje, Grad Čazma i Javna ustanova Razvojna agencija Čazma aktivno su predstavili rezultate provedenih projekata na području Grada Čazme koji su imali značajan doprinos razvoju lokalne zajednice, ali su također najavili nadolazeće projektne aktivnosti.

Događaj je omogućio građanima da uđu u neposredan kontakt s predstavnicima čazmanske Razvojne agencije te su imali priliku saznati više o mehanizmima prijave i realizacije europskih projekata.

Ravnateljica Razvojne agencije Čazma, Ivana Vojković, izrazila je zadovoljstvo projektima koji su već prijavljeni, ali je također najavila daljnje planove.

– Jako smo zadovoljni s prijavljenim projektima, ali u najavi imamo još puno projekata za koje se pripremamo izradom projektne dokumentacije. Tijekom zadnjih mjeseci prošle godine i u prvih šest mjeseci ove godine, ukupno smo prijavili projekte u vrijednosti četiri milijuna eura – istaknula je Vojković. Kao dio ove inicijative, Razvojna agencija Čazma je odabrala biološko kupalište, kojim upravlja, kao mjesto susreta s građanima. Kupalište je rezultat jednog od njihovih projekata, riječ je o Čazma Naturi koji je uspješno realiziran.