Foto/Grad Čazma

Na Biološkom kupalištu u Čazmi i ove godine organizirat će se ljetna škola plivanja za djecu u dobi od 5 do 8 godina. U razgovoru s Dajanom Petrinom, upraviteljicom Bioparka Čazma, saznajemo da je planiran početak škole plivanja za 10. srpnja.

-Trenutno su otvorene prijave za djecu neplivače u dobi od pet do osam godina, a prijave će trajati do 3. srpnja. Roditelji zainteresirani za sudjelovanje svoje djece u obuci neplivača trebaju se prijaviti putem e-mail adrese razvojna.agencija.cazma@gmail.com, kazala je Petrina.

Razvojna agencija je prijavila program škole plivanja za financiranje na jedan od natječaja Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske. Međutim, rezultati natječaja još uvijek nisu poznati. Unatoč tome, odlučeno je da će se obuka neplivača provesti, a financiranje će djelomično biti osigurano iz sredstava Grada Čazme, Športske zajednice i Razvojne agencije koja upravlja biološkim bazenom.

-Prošle godine je kroz školu plivanja prošlo 100 malih plivača, nadamo se da će i ove godine biti takav interes. Nakon zaprimanja svih prijava, planiramo ih obraditi te rasporediti djecu u grupe. Škola plivanja će imati dvije grupe dnevno, s terminima u jutarnjim satima kako ne bi smetale drugim kupačima na bazenu. Obuku neplivača provodit će treneri kineziolozi, a svaka grupa će proći 20 sati obuke, zaključuje Petrina.