Povodom desete godišnjice ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira kampanju pod nazivom “Otvorena vrata EU projekata”. Cilj ove kampanje je predstaviti široj javnosti projekte koji su doprinijeli razvoju lokalnih zajednica u područjima poput energetike, istraživanja i razvoja, kulture, obrazovanja, poduzetništva, prometa, zaštite okoliša, ruralnog razvoja, socijalne uključenosti, turizma, zdravstva i drugih.

Jedna od ustanova koja se uključila u ovu kampanju je Javna ustanova Razvojna agencija Čazma. Povodom obilježavanja deset godina od ulaska Hrvatske u Europsku uniju, ravnateljica Razvojne agencije Čazma Ivana Vojković, pozvala je sve sugrađane da posjete biološki bazen sutra od 14 do 16 sati. Cilj ovog događaja je predstaviti javnosti projekte na kojima trenutno rade i koje provode.

Razvojna agencija Čazma je ostvarila iznimno uspješne rezultate u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije. Najveći projekt za koji su povukli sredstva, Čazma Natura, vrijedan je bio preko 26 milijuna kuna, od čega je gotovo 24 milijuna kuna osigurano putem EU fondova.

Ravnateljica Vojković istaknula je kako se aktivno trude prijavljivati na sve prihvatljive natječaje za manje gradove. Samo u ovoj godini, prijavili su projekte u vrijednosti od ukupno 4,4 milijuna eura. Već su dobili odluke o prihvatljivosti za neke od tih projekata, dok za neke još uvijek čekaju.