U Garešnici je svečano obilježena 32. godišnjica osnivanja 1. satnije ZNG Garešnica, a ujedno je tom prigodom održan i izborni sabor Kluba veterana Domovinskog rata 1. satnije. Svečanost je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima u Nazorovoj ulici, a potom je u Hrvatskom domu u Kajgani održan redovni izborni sabor na kojem je jednoglasno izabrano novo vodstvo te braniteljske udruge. Povjerenje za novi mandat na čelu udruge dobio je dosadašnji predsjednik Vlado Jagatić. Miro Mihatović biran je za dopredsjednika, a članovi središnjeg odbora su Nikola Mrkonja, Dražen Bajević, Joso Stepić, Zdravko Bito, Zdravko Severović, Vlado Peterka, Marijan Nemet, Draženko Lagančić i Damir Dubravac.

U toj braniteljskoj udruzi okupljeni su bivši pripadnici 1. satnije ZNG 91. Garešnica, a riječ je o dragovoljcima s područja Grada Garešnice i općina Hercegovac, Berek i Velika Trnovitica. Prva satnija ZNG Garešnica osnovana je 28. lipnja 1991. godine i tada je bila u sklopu 56. samostalne bojne Kutina. Brojila je 120 ljudi, a kroz nju je prošlo 180 branitelja. U ratnim operacijama bila je ispomoć policiji i sudjelovala je u obrani Hrvatske na pakračkom i daruvarskom ratištu te prilikom osvajanja radio relejnog centra agresorske JNA na Humci na Moslavačkoj gori.

Članovi Kluba veterana 1. satnije, rečeno je, u narednom razdoblju nastavit će s obilježavanjem važnih obljetnica i datuma pogibije garešničkih branitelja, surađivat će i dalje sa svim braniteljskim udrugama te promicati istinu o Domovinskom ratu i ulozi 1. satnije u njemu. Na svečanosti su uz članove udruge nazočni bili i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, njegov zamjenik Goran Cupek, predsjednik Gradskog vijeća Željko Starčević, načelnik Općine Berek Mato Tonković, načelnik Policijske postaje Garešnica Alen Đuranić, garešnički župnik Dejan Tot, direktor Komunalca Dražen Bengez te predstavnici drugih braniteljskih udruga. U prigodnom obraćanju gosti su članovima udruge čestitali na važnoj obljetnici te izrekli riječi podrške. Nakon svečanog dijela nastavljeno je zajedničko druženje sudionika uz večeru na kojoj su posluženi srneći gulaš i janjetina s ražnja.

Više u novom 043 Bjelovarsko-bilogorskom vjesniku.