Prije svega nekoliko tjedana započela je nova kupališna sezona na bjelovarskom bazenu, a njegove pogodnosti koristi i vaterpolska reprezentacija Hrvatske do 15 godina starosti. Naime, ona se upravo u Bjelovaru od utorka – 27. lipnja nalazi na pripremama za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se održati od 8. do 16. srpnja u crnogorskom glavnom gradu Podgorici. Napomenimo kako će hrvatski vaterpolski pomladak u Bjelovaru trenirati do 2. srpnja nakon čega će „završno brušenje“ imati u Varaždinu sve do 5. srpnja, dok će dan kasnije, dakle 6. srpnja iz Zagreba odletjeti u Crnu Goru.

Također, treba kazati i to da će ovu prekrasnu priču „začiniti“ i mladići Mađarske koji će u Bjelovar stići sutra – petak, 30. lipnja te zajedno s Hrvatskom odraditi tri treninga, ali i prijateljsku utakmicu nadolazeće subote – 1. srpnja. Igrat će se od 20 sati te će to biti prva službena utakmica nekog hrvatskog vaterpolskog kolektiva u Bjelovaru.  Stoga, ovdje slobodno možemo govoriti o povijesnom događaju na kojeg ste svi pozvani, a evo što nam je između ostaloga rekao Bruno Sabioni – izbornik U15 vaterpolske reprezentacije Hrvatske.

–Koristim priliku zahvaliti domaćinima koji su nas zaista sjajno primili. Dočekani smo na najbolji mogući način i svi su nam na usluzi svakog trenutka. Ništa nam ne nedostaje te je sve prekrasno. Imamo upravo ono što smo željeli i što nam je potrebno. Jedino čemu se nadamo jest to da u subotu neće biti kiše, odnosno da nas posluže i vremenske prilike kako bi nas došlo podržati što više gledatelja – iz Bjelovara je kratko poručio Sabioni.

Zaključno, preostalo nam je još samo upoznati vas s budućnošću hrvatskog vaterpola. Naime, u Bjelovaru se na pripremama trenutno nalazi 17 igrača:

Nikola Batoš (Medveščak), Karlo Subota (Mladost), Petar Radman (Mladost), Mihael Mladineo (Jadran Split), Roko Čoga Šerle (Medveščak), Patrik Turk (Primorje EB), Dominik Beljan (Medveščak), Matej Šorić (Mladost), Toni Marinčić (Solaris), Nardo Skejić (Jadran Split), Petar Erenda (Mladost), Toni Kuleš (Medveščak), Luka Sever (Medveščak), Andrija Čolović (Mladost), Nardo Dragaš (Mornar), Filip Marković (Medveščak), Ivano Lončar (Jug Adriatic osiguranje).

Stručni stožer čine:

Bruno Sabioni, glavni trener
Marko Jelavić, pomoćni trener
Hrvoje Kundid, pomoćni trener
Franko Geratović, pomoćni trener