Jučer je održana 26. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, na kojoj su članovi vijeća, između ostalog, usvojili Odluku o odabiru projekata regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023. godini, a usvojene su i odluke o odabiru projekata udruženih turističkih zajednica te odabiru projekata lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu. Sjednicu je vodila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uz prisustvo direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića.

Tako je u sklopu odabira projekata udruženih turističkih zajednica odobreno preko 2,5 milijuna eura za ukupno 140 projekata. Turistička zajednica Bilogora Bjelovar prijavila je 3 projekta za koje je ostvarila potporu od 80.000,00 eura što je ujedno i najviši iznos odobrenih sredstava na području BBŽ (TZ Južna Bilogora 11.000,00 eura, TZ Sjeverna Moslavina 5.000,00 eura, TZ Daruvar – Papuk 0,00, TZ Čazma 0,00, TZ Garić Grad – Berek i Štefanje 0,00 ). Popis svih odobrenih projekata udruženih turističkih zajednica u 2023. godini nalazi se na sljedećem linku:

https://www.htz.hr/hr-HR/projekti-i-potpore/sredstva-za-udruzene-turisticke-zajednice/2023

Odobreno je i 2,9 milijuna eura za 275 projekata lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu gdje je TZ Bilogora – Bjelovar prijavila projekt izrade nove Internet stranice za koji je ostvarila potporu od 9.917,00 eura.

Popis svih odobrenih projekata lokalnih turističkih zajednici na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023. godini nalazi se na sljedećem linku: https://www.htz.hr/hr-HR/projekti-i-potpore/sredstva-za-turisticki-nedovoljno-razvijena-podrucja/2023

U sklopu odabira projekata regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu ukupno odobreno gotovo 2,9 milijuna eura za 59 projekata.

„Kontinuirani razvoj ukupne hrvatske turističke ponude s posebnim naglaskom na područja udruženih turističkih zajednica, odnosno turističkih zajednica na nedovoljno razvijenim područjima i kontinentu predstavlja naš strateški i dugoročni cilj. Samo tako možemo sustavno raditi na daljnjem jačanju percepcije Hrvatske kao održive, cjelogodišnje i kvalitetne turističke destinacije bogate i raznolike ponude, odnosno na kreiranju ponude koja će u našu zemlju sve više privlačiti goste tijekom razdoblja pred i posezone. Vrlo smo zadovoljni pristiglim prijedlozima i projektima te smo raspodijelili gotovo sva raspoloživa sredstva iz fondova za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, odnosno za udružene turističke zajednice“, zaključio je direktor Staničić.

„Razvoj cjelogodišnjeg i regionalno uravnoteženog turizma naš je glavni strateški cilj, jer je to preduvjet za održivost i konkurentnost hrvatskog turizma u budućnosti. Zbog toga svake godine kontinuirano povećavamo sredstva za udružene turističke zajednice, kao i za razvoj turistički nedovoljno razvijenog područja i kontinenta u kojima leži izniman potencijal te nas veseli što imamo veliki broj odličnih projekata, koji će pridonijeti snažnijem razvoju destinacija.“, poručila je ministrica Brnjac.