Odlaganje otpada nije više tako jednostavno. Otpada je sve više, prostora sve manje a o financijama koje se troše na odlagališta su ogromna jer je sve regulirano zakonom EU.

Veliki problem su i spremnici. Istina već smo svi naviknuli na kante ,međutim nisu se one pokazale baš kao najbolje rješenje. Prikupljeno smeće smrdi, rasipa se, kante su raštrkane posebice nakon odvoza otpada ..

Manje je poznato da se je ovim problemom pozabavio Finac Salli koji je ponudio višestruko veću posudu, njegov proizvod rješava sve navedene probleme kao i problem  pražnjenja i odvoza . Tako su moloci  u Hrvatskoj službeno predstavljeni 2015. Spremnici  ukopani  u zemlju,ogromnog kapaciteta na malom prostoru ,gdje se  minimalizira zagrijavanje.

U Daruvaru ih je postavljeno nekoliko ali potreba za ovako kvalitetnim rješenjem postoji i dalje, posebice u blizini više-stambenih zgrada. Prema informaciji koju je s nama podijelila pročelnica za graditeljstvo,komunalnu djelatnost i prostorno uređenje Danica Cetin, novi moloci su stigli i čekaju ugradnju na daruvarskom trgu:  

„Polupodzemni kontejneri-moloci su stigli i čekaju na ugradnju. Ova prva pošiljka od 5 komada ugradit će se na Trgu kralja P.Krešimira 4.Osim toga  moloci se planiraju i na Trgu dr.F.Tuđmana. Moloci su financirani od strane Ministarstva za zaštitu okoliša.“

Više u novom izdanju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika.