Bjelovarski SDP ima novo vodstvo, za novog predsjednika stranke je izabran Dejan Plentaj, koji je održao konferenciju za novinare na kojoj je predstavio novo vodstvo stranke. Ova promjena dolazi nakon analize i objektivne procjene prijašnjeg rada Gradske organizacije SDP-a Bjelovar od strane središnjice stranke. Kao rezultat te analize, donesena je odluka o raspisivanju unutarstranačkih izbora u gradskoj organizaciji.

Unutarstranački izbori za predsjednika, potpredsjednike i članove Gradskog odbora održani su 20. svibnja. Za dvije potpredsjednice Gradskog odbora izabrane su Mirjana Lončar i Tihana Vincek Smešnjak. Također su izabrani i članovi Gradskog odbora, Dragan Boltižar, Nataša Čurković, Rajko Jambrošić, Domagoj Spačil, Vedran Smešnjak, Nenad Nekvapil i Dušan Duduković.

Dejan Plentaj istaknuo je da je novo vodstvo stranke spoj iskustva starijih članova s energijom mlađih . On je također naglasio da će Gradska organizacija SDP-a Bjelovar od jeseni održavati prezentacije programa stranke i tribine otvorene za sve građane. Cilj tribina je upoznati građane s konkretnim rješenjima za probleme koji muče društvo.

Plentaj je na konferenciji nabrojao neke od tih problema s kojima se suočavaju građani. Prvi problem koji je istaknuo je stambeno pitanje. Mnoge mlade obitelji, inženjeri, profesori i radnici teško mogu kupiti stan uz svoje plaće.

Drugi problem koji je istaknut je nedostatak dječjih vrtića. Plentaj je naglasio da je to gorući i aktualan problem te da SDP ima konkretna rješenja za poboljšanje dostupnosti dječjih vrtića.

Također je spomenuo egzistencijalne probleme kao što su inflacija i visoke cijene dobara i usluga u odnosu na postojeće plaće. Plentaj se zapitao kako obitelji s prosječnim plaćama mogu sve to servisirati.

Pitanje mirovina također je bilo jedno od tema koje je Plentaj dotaknuo. Istaknuo je da su mirovine umirovljenika 2016. godine iznosile oko 42% prosječne plaće, dok su danas ispod 40%. SDP će se zalagati za poboljšanje uvjeta umirovljenika i postizanje veće ravnoteže između mirovina i prosječnih plaća.

Govoreći o zdravstvenoj politici, Plentaj je spomenuo probleme s listama čekanja. Istaknuo je da je potrebno reformirati primarnu zdravstvenu zaštitu kako bi se rasteretili liječnici i osigurala bolja zdravstvena zaštita građana.

Konferenciju je zaključio ističući da će se SDP zalagati za jednakost i početne šanse za sve građane te da će se boriti za ostvarenje tih ciljeva.