Konjički klub Čazma nakon osvajanja 2. mjesta u 5. kolu Croatia kupa u Čazmi

Konjički klub Husar iz Čazme u subotu 24. lipnja bio je domaćin Prvenstva Hrvatske i 5. kola Croatia kupa u daljinskom jahanju. Na utrci se okupilo četrdesetak jahača iz cijele Hrvatske, od Istre, središnje Hrvatske do  Slavonije.

– Što se tiče same utrke, čujemo dobre komentare. Svi natjecatelji i gosti su bili zadovoljni samom organizacijom utrke, a kao organizatorima to nam jako puno znači. Čazma je pokazala da smo ovako jaki u ovom sportu jer imamo dva konjička kluba i zato što nam naša priroda dozvoljava bavljenje ovim sportom i idealna je podloga za bavljenje ovom vrstom aktivnosti. Iz Konjičkog kluba Čazma imamo drugo mjesto u Prvenstvu Hrvatske i  možemo biti ponosni, te još prvo i drugo mjesto u juniorskoj konkurenciji na 40 kilometara, kazala je predsjednica KK Husar Maja Franješ Ćorković.

Na Prvenstvu Hrvatske Stjepan Fabijanić na grlu Shagya Rumba iz Konjičkog kluba Čazma je bio drugi u seniorskoj kategoriji na utrci od 106 kilometara, dok su 5. kolu Croatia kupa odlični bili juniori iz oba čazmanska kluba. Na utakmici A 42 km u kategoriji juniora pobijedila je  Lucija Pirak na grlu Gulbahar iz Konjičkog kluba Husar, dok je drugi bio Josip Galović na grlu Artur iz Konjičkog kluba  Čazma.

Dodajmo kako su 2. mjesto u ukupnom poretku  5. kola Croatia kupa osvojili jahači Konjičkog kluba Čazma.