Na igralištu NK Skok Skucani, člana Druge ŽNL BBŽ, održan je drugi međužupanijski nogometni turnir „Mirko Lovrić“. Igralo se u kategoriji U12 (2012. godište i mlađi), a ovaj jednodnevan događaj je okupio čak 16 momčadi.

–Turnir je organiziran u čast našeg prerano preminulog ponajboljeg nogometaša Mirka Lovrića,  ili našeg „Malog Messija“. Upravo tako su ga od milja zvali igrači, suigrači i svi koji prate nogomet – kratko su nam na početku poručili iz Skoka.

Čast da otvori turnir, uz predsjednika kluba Željka Srebrenovića pripala je načelniku Općine Rovišće i predsjedniku nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije Slavku Prišćanu. Oni su u svojim govorima svim gostima poželjeli dobrodošlicu te malenim nogometašima sreću na travnjaku. Ujedno, prije samog početka turnira, živućoj legendi NK Skok Skucani – Hrvoju Lončaru je dodijeljeno priznanje za najboljeg strijelca Druge ŽNL BBŽ. Lončar je do toga stigao s postignutih 26 pogodaka, pa zaslužuje sve čestitke.

Momčadi koje su odmjerile snage bile su: NK SKOK SKUCANI, NK SKOK SKUCANI 2, NK BJELOVAR 2012., NK BŠK BREZOVAC, HNK HRVATSKI DRAGOVOLJAC, NK BILOGORAC VELIKO TROJSTVO, NK BJELOVAR 2013. PLAVI, HNK DARUVAR, NK DINAMO PREDAVAC, NK GRANIČAR OKRUGLJAČA, NK RADNIK KRIŽEVCI, NK NAFTAŠ IVANIĆ, NK LASTA GUDOVAC, NK SLOGA BJELOVAR, HNK ROVIŠĆE I NK BJELOVAR 2013. BIJELI.

Igralo se u četiri skupine, po četiri sastava, a prva dva najbolje plasirana izborila su prolazak u samu završnicu, odnosno četvrtfinale, polufinale te finale. Tako su, u velikoj konkurenciji i nakon žestoke bitke, koja je obilovala lijepim potezima i još ljepšim pogocima najviše uspjeha imali maleni nogometaši Naftaša iz Ivanić Grada (pehar i zlatne medalje). Drugo mjesto je pripalo NK Sloga Bjelovar (pehar i srebrne medalje), treći su bili igrači Bjelovara 2012. (pehar i brončane medalje), dok su se četvrtim mjestom, odnosno samo peharom morali zadovoljiti članovi NK Bjelovar 2013.

Titulom najboljeg strijelca se okitio Tomo Pižir iz pobjedničke momčadi. On je postigao 15 zgoditaka. Najbolji vratar je Fran Antolković, također iz NK Naftaš Ivanić, a najboljim igračem je proglašen Erik Vranjić iz bjelovarske Sloge.

–Svečano zatvaranje turnira i podjela pehara te medalja je pripala načelniku Općine Kapela Danijelu Kovačecu, kojemu se ovim putem zahvaljujemo. Riječ je o čovjeku koji uvijek osluškuje potrebe kluba i dovoljno mu se posvećuje. Drago nam je pozdraviti mlade sportaše te predstavnike njihovih sastava koji su se okupili u velikom broju i došli pokazati koliko znaju, te se međusobno natjecati u ozračju fair-playa, posebice NK NAFTAŠ IVANIĆ u čijoj smo igri mogli vidjeti i kakva budućnost čeka hrvatski nogomet – napisali su u Skoku dodavši.

–Još jednom, veliko hvala svim našim prijateljima kluba, članovima, roditeljima, organizacijskom odboru, a posebno veliko, veliko hvala svim našim sponzorima koji su velikodušno pomogli u organizaciji ovoga turnira. Hvala našim „MAMAMA“ koje su nas i naše natjecatelje opskrbljivale HOT-DOG-ovima i slasticama, bez kojih bi bilo teško izdržati ove vrućine. Svi zajedno pokazali smo da možemo dati priliku našoj djeci da razvijaju sportski duh, šire prijateljstva, da se druže na svježem zraku, a sve sa osmijehom na licu uz sport i klub kojeg svi skupa volimo. Na kraju, ne smijemo zaboraviti djecu, svaka im čast, trebalo je izdržati na ovome suncu, BRAVO DJECO – zaključeno je.