U prostorijama RK Bjelovar je jučer – ponedjeljak, 19. lipnja održana redovna skupština što je jedna od rijetkih pozitivnih stvari u posljednje vrijeme. Naime, tijekom prošle sezone u „Paket 24 Premijer“ ligi bjelovarski rukometaši su ostvarili skromnih sedam pobjeda te se na taj način, tim skromnim učinkom oprostili od najjačeg razreda hrvatskog muškog rukometa. Upravo zbog tog slabog učinka mnogi simpatizeri bjelovarskog kluba su s punim pravom očekivali promjene u klupskom rukovodstvu, a uz to su željeli dobiti objašnjenja zašto su prezentacije na parketu bile tako slabe, odnosno zašto su igrači igrali kao da u sebi nemaju krvi. Međutim, ništa navedeno se nije dogodilo.

To zapravo znači da je ovaj događaj ostavio dojam homogenog i stabilnog kolektiva koji unatoč svim poteškoćama nije „pukao“, ali se stekao i dojam kako klupsko rukovodstvo na čelu s predsjednikom Dariom Kudumijom čini sve kako bi se već iduće godine, odnosno nakon kratkotrajnog izleta u 1.B ligu RK Bjelovar ponovo vratio u elitno društvo. Tog stava je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji je prisustvovao skupštini te se svima obratio prigodnim riječima. Tako je između ostaloga u svom izlaganju naglasio.

–Prije svega, žao mi je što se RK Bjelovar dogodilo ovo ispadanje, no, mi rukometaše nećemo kažnjavati. Bjelovar je poznat kao grad rukometa, pa tako mora biti i u budućnosti. Ključno je da se RK Bjelovar odmah vrati u „Paket 24 Premijer“ ligu, odnosno da u 1.B ligi bude dominantan. U namjeri da to ostvarimo, klubu ostavljamo ista financijska sredstva kao što je to bilo do sada. Nadalje, mora se raditi na pojačanjima, ali se isto tako mora voditi računa i o domaćim rukometašima. Rekao bih kako bez naših domaćih rukometaša nema zdrave atmosfere – zaključio je Hrebak.

Nakon obećavajućeg izlaganja čelnog čovjeka grada, skupštinari RK Bjelovar su prihvatili ostavku Gorana Nimša na mjesto klupskog dopredsjednika i člana Izvršnog odbora, dok je prihvaćena i ostavka Željka Maletića koji je imao mjesto u Izvršnom odboru. Naglasimo kako na njihova mjesta nije došao nitko novi jer, prema riječima predsjednika Kudumije nije potrebno kooptirati nove članove. Razlog toga jest činjenica što će već iduće godine uslijediti izborna skupština kluba te će klub sada nastaviti sasvim normalno funkcionirati s pet članova Izvršnog odbora.

Direktor RK Bjelovar – Miroslav Habijanec je u svom izlaganju kazao kako je klub u prošloj, 2022. godini utrošio nešto manje od dva i pol milijuna kuna, a tome je dodao sljedeće.

 –Za sada su momčad napustili: Potnar, Šehić, Ćurić, vratar Grgić koji ima namjeru otići u obližnje Križevce te Luka Jurišić koji se više ne želi baviti rukometom. Također, dogovoren je dolazak Bariše Cvitanovića, mladog 202 centimetra visokog igrača koji igra na poziciji desnog vanjskog i koji nam dolazi iz akademije „Balić – Metličić“. Pored toga, valja naglasiti kako kod nas ostaju Lukačec te Došljak – kratko nam je otkrio direktor Habijanec.

Dakle, zaključak nakon svega jest taj da je atmosfera u redovima bjelovarskog rukometnog kluba, koji će u nove pobjede krenuti s novim, izrazito iskusnim strategom – Metkovcem Željkom Čagaljem pozitivna tako da se s punim pravom možemo nadati uspješnoj sezoni, odnosno ostvarenju cilja koji se zove ekspresan povratak u „Premijerku“.