Konstrukcijska obnova zgrade Vodotehne je pri kraju. Bjelovarski gradonačelnik Hrebak danas je obišao radove i kazao kako će oni biti gotovi do subote kada bi građevinari trebali napustiti gradilište.

Dobra vijest je da je 60 % novca namijenjenih za konstrukcijske obnove na računu Grada Bjelovara, a isto tako dobra vijest je da ostale konstrukcijske obnove dobro napreduju i nema naznaka problema, osim na zgradi Dječjeg odjela knjižnice.

– Najvažnije je da 30. lipnja pošaljemo sve okončane situacije i to će biti poslano, kazao je Hrebak i dodao kako su potpisani aneksi ugovora i da je Grad ušao u zadnju grupu u kojoj se osiguravaju dodatna sredstva za cjelovite obnove te se nada kako će se za dva mjeseca krenuti u projekte kompletnih obnova bjelovarskih zgrada koje su bile oštećene u potresu.

Hidroregulacija je zadnja tri mjeseca radila na konstrukcijskoj obnovi zgrade Vodotehne. Dominik Nervo direktor Hidroregulacije kazao je da je bilo dosta iznenađenja jer se radi o staroj zgradi, no sve je uspješno odrađeno uz timove projektanata i nadzora. Na samoj obnovi u nekim trenucima radilo je i do 50 radnika. Nervo se zahvalio na strpljenju građanima Bjelovara zbog problema u prometu koji su bili zbog obnove zgrade Vodotehne i dodaje da će do iduće srijede sve biti vraćeno u normalu jer će se u potpunosti maknuti s gradilišta.