Od petka – 23. lipnja će poskupjeti cijene nekih cigareta, što su najavile tvrtke „JT international Zagreb“ i „Legenda promet“. Ovo je četvrto poskupljenje cigareta ovaj mjesec. Poskupjet će ukupno 29 vrsta cigareta, a nekima će se cijena dići za: 10, 12, ali i 15 centi.

Tvrtke „JT International Zagreb d.o.o.“ i „Legenda promet d.o.o.“ prijavile su, sukladno članku 89. stavcima 1. i 5. Zakona o trošarinama povećanje maloprodajnih cijena za određene marke cigareta s datumom važenja od 23. lipnja 2023. godine.

Marke cigareta za koje su izvršene prijave povećanja maloprodajnih cijena iskazane su i označene žutom bojom u tabelarnom prikazu „Podaci o prijavljenim maloprodajnim cijenama cigareta važećim na dan 23.6.2023., koji je objavljen na internetskim stranicama Carinske uprave, grupa Trošarinsko postupanje – Maloprodajne cijene cigareta-tabelarni prikaz trošarine na cigarete”, objavljeno je na stranicama Carinske uprave.

Primjerice, Camel comfort i klasični Winston koštat će 4.10 eura, što je za 12 centi više. Winston comfort će koštati četiri eura umjesto dosadašnjih 3.85. Oni koji puše LD platit će kutiju četiri eura, umjesto dosadašnjih 3.85. Sobranie Black i Gold koštat će 4.80 eura, a do sada im je cijena bila 4.65.

Zaključno, cijeli popis cigareta koje od petka poskupljuju pogledajte ovdje.