NK Hajduk iz Hercegovca, aktualni prvak 1. ŽNL BBŽ, proslavio je svoj 100. rođendan. Proslave ovoga mjesta smještenoga u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji oduvijek su bile nezaboravne, a takva je bila i ona prošle subote – 17. lipnja. Proslava je započela utakmicama dvije selekcije NK Hajduk Hercegovac, i to onima do sedam godina starosti protiv Mladosti iz Ždralova. Obje su završene miroljubivo – konačnim ishodima 2:2 te 1:1, da bi potom na travnjak izašla domaća generacija U-11 koja je za suparnika imala Bilogoru ’91 iz Grubišnog Polja. Ta je priča okončana gostujućim uvjerljivim slavljem 2:5, dok su Hajdukovci U-13 svladali vršnjake NK Gordowa iz Velikog Grđevca s 2:1. Također, ne smiju se zaboraviti niti juniori koji su bili bolji od momaka Brestovca s 4:1.

No, niti tu nije bio kraj sportskim uzbuđenjima. Naime, ovaj veliki jubilej su svojim dolaskom uveličali veterani Hrvatskog dragovoljca, inače višestruki prvaci Hrvatske te kategorije. Zaigrali su protiv domaćih vršnjaka uvjerljivo ih na koncu pobijedivši s 0:4, a vrhunac je bio susret između seniora Hajduka i garešničkog Garića. Slavili su gosti s minimalnih 0:1. Valja naglasiti kako su i Garešničani stogodišnjak, odnosno kako su i oni svoju prvu utakmicu odigrali prije stotinu godina. Riječ je o susretu koji je privukao nekoliko stotina gledatelja, a odlučio ga je Tomislav Oršić preciznim udarcem s dvadesetak metara.

Kažimo i to da su se na ovoj utakmici od aktivnog igranja oprostili Robert Milobara i Tomislav Čegec, ali i  kapetan šampionske momčadi Denis Kudlač zbog privatnih obveza. Nakon svega ovoga je uslijedilo treće poluvrijeme. Posjetiteljima se dijelio pečeni vol, pjevalo se, plesalo, skandiralo, a vrhunac proslave bio je veličanstveni vatromet te bakljada na sredini igrališta.

–Prije svega, moram čestitati kompletnom NK Hajduk Hercegovac. Cjelokupan kolektiv je zaslužan za ovo – igrači, trener, stručni stožer, predsjednik i njegova ekipa koja je neumorno radila. Isto tako, moram priznati da mi je upravo predsjednik Volić još prije dvije godine došao pritom mi rekavši kako mu je plan da Hajduk za 100 godina bude prvak 1. ŽNL. Ostvario je obećanje, ali još jednom ponavljam – za ovaj naslov svima spomenutima se mora čestitati – rekao nam je načelnik Hercegovca Boro Bašljan nastavivši.

–Da, imamo odličnu suradnju. NK Hajduk je dio zajednice sportskih udruga općine Hercegovac koja svaki mjesec izdvaja sredstva za funkcioniranje sportskih klubova. Velik dio novca odlazi upravo Hajdukovcima koji su naša najaktivnija i najuspješnija sportska udruga. Stoga je ova proslava sasvim zaslužena te bih volio da se svake godine ponovi – zaključio je općinski načelnik Bašljan.