Danas je u Babincu održana tradicionalna proslava Dana sela. Mještani su se prvo okupili na Svetoj misi u čast Sv. Antunu ispred kapelice Svetog Antuna. Nakon mise bio je pripremljen ručak, vol na ražnju za sve mještane i goste.

Inače, u Babincu živi stotinjak stanovnika, a na proslavi se okupilo njih preko tristo koji su nekad živjeli ili im korjeni sežu iz ovog sela.

Babinac je i rodno selo u kojem živi načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin sa svojom obitelji.

– Dan sela obilježavali su i naši stari drago mi je da smo mi tu tradiciju nastavili i ovo organiziramo već nekoliko godina. To je zahvala našem zaštitniku Sv. Antunu. To je dan okupljanja i zajedništva u našem selu, kazao je Mavrin i dodao kako je i u ovom selu kao i u brojnim drugima diljem Hrvatske problem, odlazak mladih.

– Najveći problem nam je odlazak mladih, ali nadam se da će se to popraviti. Uveli smo u Općini i neke mjere kako bi zadržali naše mlade obitelji ali i privukli neke da nam dođu. Prostora imamo, imamo svega, samo treba ljudi, kazao je Mavrin.

Upravo u svrhu poticanja ostanka mladih obitelji na području općine, Općina je donijela Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji. Ovaj program uključuje financijsku podršku u iznosu od 2.000,00 eura za mlade obitelji koje odluče kupiti kuću na području općine, kao i za uređenje stambenog objekta.