Općina Velika Pisanica svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je obilježila Dan općine i trideset godina od njenog osnutka. Načelnik Fredi Pali je u svom obraćanju pobrojao razne projekte koji su ostvareni tijekom njegovog mandata.

“Otkako sam došao na mjesto načelnika, asfaltirali smo 26 kilometara različitih cesta, a napravili smo otprilike isto toliko kilometara vodovoda, pa je danas 80 posto područja općine pokriveno vodovodnom mrežom. Ove godine smo krenuli u realizaciju projekta izgradnje dječjeg vrtića koji će biti nadograđen na stari. Vrijednost investicije je 450 tisuća eura, a nadam se da će biti gotov do kraja godine. Također, uspjeli smo dovršiti sportsku dvoranu pri našoj osnovnoj školi”, kazao je Pali i dodao da što se tiče gospodarstva, Velika Pisanica je među prvima napravila poduzetničku zonu koja je prodana za solarnu elektranu.

„Kada je riječ o poljoprivredi, svojim poljoprivrednicima pomažemo kroz različite subvencije. Između ostalih, imamo poticajnu mjeru kojom poljoprivrednici dobivaju tisuću eura za svakog zaposlenog”, rekao je

Pali je istaknuo kako općina ulaže i u sport, vatrogasce i različite udruge, te mjeru subvencioniranja kupnje nekretnina mladim obiteljima.

Svečanoj sjednici je prisustvovao i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, koji je istaknuo da je Velika Pisanica danas općina koja pruža kvalitetan život svojim stanovnicima te da na pametan način upravlja svojim potencijalima i resursima.

Tanja Novotni Golubić, dožupanica Bjelovarsko-bilogorske županije, čestitala je načelniku Paliju na ostvarenim projektima koji pridonose boljoj kvaliteti života mještana Velike Pisanice.

Na kraju svečanosti dodijeljena su javna priznanja. Zlatne povelje dodijeljene su prvom načelniku općine Branku Turkoviću, akademicima Vladimiru Neidhartu i Zlatku Keseru, te Branku Kovaču, Mariju Šimiću, Stjepanu Kedmencu, Ljubici Dent, Marijanu Dedu Maxu, Elemiru Berešu i Ignaciju Kadoiću. Počasnim građaninom Velike Pisanice proglašen je dugogodišnji direktor Poljoprivredne zadruge Velika Pisanica, Ante Marušić.