12.6 C
Bjelovar
Petak, 23 veljače, 2024
spot_img

Općina Šandrovac slavi svoj dan – Mala, ali kvalitetna europska općina u razvoju

Nove vijesti

Jučerašnjom svečanom sjednicom Općinskog vijeća počelo je obilježavanje Dana općine Šandrovac i blagdana Svetog Vida. Na svečanoj sjednici općinski načelnik Dario Halauš istaknuo je sve ono što se radilo u proteklom razdoblju.

– Asfaltirali smo gotovo tri kilometra svojih nerazvrstanih cesta. Asfaltirali smo županijsku cestu u Lasovcu.  Hvala Županiji i Županijskoj upravi za ceste koja nam je pomogla u toj priči. Izgradili smo multifunkcionalno igralište na bazenu. I ove godine uložili smo jako velika sredstva u servisiranje filtera za pročišćavanje vode kako bi bazen bio što spremniji, a voda što čišća za nadolazeću turističku sezonu. Uredili smo i dječje igralište u sklopu općine. Sigurno da ono što me najviše veseli što smo uspjeli napraviti zadnjih godinu dana u suradnji sa Županijom i u suradnji s našim osnovnim školama, velike pohvale zu idu i našim ravnateljicama koje su se jako potrudile, da našu područnu školu u Lasovcu i u Šandrovcu vratimo u funkciju. Jedan od najvećih poslova koje smo do odradili je i gotova projektna dokumentacija za sanaciju našeg klizišta, rekao je Halauš uz napomenu kako pravi posao sad predstoji jer treba iznaći velika sredstva za završetak sanacije. O planovima za budućnost je dodao:

– Projektiramo i proširenje groblja u Šandrovcu. U planu je obnova i proširenje Lovačke kuće u Ravnešu. Obnova vidikovca je u planu, za što smo i dobili financijska sredstva putem natječaja LAG-a. U planu su i daljnja asfaltiranja i jako puno ideja zabudućnost, kazao je Halauš

Na svečanoj sjednici govorila je i Tanja Novotny Golubić, zamjenica župana i izaslanica premijera Andreja Plenkovića i župana Marka Marušića. Posebno je istaknula završetak radova na područnoj školi u Šandrovac.

– Sredinom svibnja ove godine obilježili smo završetak radova na Područnoj školi Šandrovac koja pripada osnovnoj školi Veliko Trojstvo. To je jedan od najgorih primjera naslijeđenih energetskih obnova škole u Bjelovarsko bilogorskoj županiji. Županija je za te radove morala osigurati još dodatno 900 tisuća kuna kako bi se škola mogla staviti u funkciju i kako bi bila sigurna za održavanje nastave u završetku radova. Pomogla nam je tu i Općina Šandrovac. Načelniče, hvala vam na tome, kazala je Novotny Golubić.

Na realiziranim projektima čestitao je i načelnik Općine Štefanje i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića,Silvestar Štefović.

– Prije 30 godina u Hrvatskoj je ustrojen ovakav način jedinica lokalne i područne samouprave. Općina Šandrovac nešto je malo mlađa od toga, ali zapravo možda baš zbog toga može biti dobar primjer i dobar argument onima koji tvrde da je ovakav sustav jedinica lokalne samouprave dobar, odnosno da je funkcionalan jer to ovakve općine itekako pokazuju. Ovo je jedna mala, ali, rekao bih, kvalitetna europska općina koja postaje ugodno mjesto za život.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika