Najveći kružni tok u Bjelovaru, smješten na Slavonskoj cesti, trenutačno se uređuje. Ovaj kružni tok predstavlja važan prometni pravac kroz koji svakodnevno prođe oko 22 tisuće vozila. Gradonačelnik Dario Hrebak i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić danas su provjerili napredak radova na uređenju.

Zamjenik gradonačelnika Brajdić je istaknuo da se obraća kao stanovnik ovog dijela grada i da je osobno vezan uz područje. Naglasio je da je prije pet godina ovo područje bilo zapušteno i neuređeno, te da ljudi iz Bjelovara nisu imali potrebe dolaziti tamo, osim ako su imali poseban razlog poput treniranja u NK Ždralovi. No, u proteklih pet godina, zajedno s gradonačelnikom Hrebakom, ostvaren je značajaj napredak. Uređena je kanalizacija, izgrađene su nove ceste i pješačko-biciklističke staze, posađen je drvored, a otvoreni su i novi objekti poput McDonald’sa i Ine. Također je istaknuta izgradnja ovog najvećeg kružnog toka u Bjelovaru koji se trenutačno uređuje.

Brajdić je zahvalio poduzeću Ive Šepovala, te njihovim radnicima na uloženom trudu u uređenje grada. Napomenuo je da se ne radi samo o uređenju centralne gradske ulice (korza), već o sveobuhvatnom projektu koji obuhvaća cijeli grad. Izrazio je zadovoljstvo što će ovim uređenjem kružnog toka biti zaokružen proces uređenja ovog dijela grada.
Također je spomenuo projekt izgradnje šetnice, kojeg su obećali prije dvije godine, ali koji još nije realiziran. Brajdić je naglasio da će taj projekt biti proveden, no potrebno je riješiti neke imovinsko-pravne odnose u suradnji s Hrvatskim vodama. Ipak, istaknuo je da su sve promjene i napredak koji su ostvareni u proteklih pet godina rezultat predanog rada i odgovornosti gradske uprave, koju predvode Hrebak i on sam.
Gradonačelnik Hrebak naglasio je da Grad Bjelovar planira u suradnji s nadležnim institucijama preuzeti i uređivati kružne tokove koji nisu izravno njihova nadležnost,. Smatra da je važno da se i ove javne površine održavaju i unaprjeđuju. Posebno ističe važnost uređenja kružnog toka na Slavonskoj cesti, koji predstavlja jedan od najprometnijih pravaca u Bjelovaru, s dnevnim prometom od 22 tisuće vozila.