-3.2 C
Bjelovar
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_img

Svečano otvorena 27. bjelovarska Terezijana

Nove vijesti

U atriju bjelovarskog gradskog muzeja je danas – četvrtak, 15. lipnja svečano otvorena 27. Terezijana. Tom otvorenju je prisustvovalo mnoštvo uzvanika među kojima valja istaknuti Josipa Pavića – proslavljenog hrvatskog vaterpolista i sadašnjeg Državnog tajnika Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske. Upravo on je, nakon prigodnih govora dobio čast službeno otvoriti manifestaciju, a riječ je o najvećoj i najzabavnijoj carskoj priči središnje Hrvatske koja će se u Bjelovaru, upravo pod tim geslom održavati sve do nedjelje – 18. lipnja.

Treba naglasiti kako će posjetitelji, koji će, sigurni smo stići iz mnogih hrvatskih gradova imati priliku uživati u više od 150 zabavno-kulturnih sadržaja. Zasigurno najveća atrakcija će biti vojni bal s više od 500 sudionika, ali i doček carice Marije Terezije u subotu – 17. lipnja od 19 sati. Podsjetimo da će tijekom četiri carska dana u Bjelovaru nastupiti: Miroslav Škoro, Let3, Severina, Klapa Intrade, Silente, pa i mnogi drugi. Djelić Europe će u Bjelovar donijeti orkestar iz slovenskog grada Velenja.

Terezijanu po prvi puta organizira Centar za cjeloživotno učenje i kulturu, dok kao suorganizatori sudjeluju Grad Bjelovar te Turistička zajednica „Bilogora“ Bjelovar. Isto tako, ova hvale vrijedna manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i predsjednika Hrvatskog sabora, a svečanost otvorenja uveličali su i pripadnici povijesne postrojbe Bjelovarski graničari – Husari 1756. Zaključno, pročitajte što nam je kazao Hrebak.

–Mi već 27 godina slavimo dolazak carice Marije Terezije koji se u realnosti nije dogodio, ali to oslikava ono što Bjelovar jest, a to su građani puni dobrote i otvorenog srca. Upravo na taj način dočekat ćemo sve svoje goste tijekom Terezijane, a meni je posebno drago što tijekom posljednjih nekoliko godina gajimo i jedan urbani štih – naglasio je Hrebak dodavši da je Terezijanu prošle godine posjetilo 80 tisuća posjetitelja te da ove godine očekuje da ih bude najmanje jednako kao i tada.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika