Dugo očekivana rekonstrukcija bjelovarskog korza bliži se svome kraju, a jedna od završnih rekonstrukcijskih faza je i današnje postavljanje klupa. Tako će izgledati sve dionice bjelovarske „žile kucavice“ uz naglasak kako su prve postavljene na donjem dijelu korza, odnosno u blizini Gimnazije. Isto tako, treba kazati kako su one napravljene u tri oblika, a i ovom događaju su prisustvovali bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak te njegov zamjenik Igor Brajdić.

– Nema probijanja troškova i sve će koštati 10 i pol milijuna kuna kako stoji u ugovoru. Ostala je ta posljednja dionica od Oka bara do Dječje knjižnice, a prema ugovoru taj dio je trebao biti okončan do 15. srpnja. Za vrijeme održavanja Terezijane radova neće biti, no vjerujem da će se i ta posljednja dionica dovršiti na vrijeme. Bilo je podosta vremenskih neprilika, odnosno kiše pa je tu izgubljen dio radnih dana. Stoga ćemo izvođačima radova malo produžiti rok bude li za to potrebe. Međutim, 90% korza je dovršeno te je ovo završni izgled kojim smo jako zadovoljni. Vjerujem da će biti i naši sugrađani – kazao je gradonačelnik Hrebak.

Na njegove riječi se nadovezao njegov zamjenik Brajdić kratko poručivši.  

-Ukupno ćemo postaviti šest kružnih klupa, pet trokutastih klupa, četiri linijske klupe te 108 žardinjera s cvijećem. Uz to, tu je još 10 koševa za komunalni otpad te pet koševa za selektirani otpad što do sada nismo imali na korzu.

Ovome treba dodati da će ukupno biti zasađeno novih 90 stabala što je dvostruko više od dosadašnjeg broja pa će na taj način biti naglašen i toliko željeni „zeleni štih“. Također, napomenimo i to da je cjelokupna obnova u financijskom smislu ostala u ugovorenim okvirima.