12.6 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
spot_img

Konstrukcijske obnove zgrada stradalih u potresu u Bjelovaru pri kraju – već se planiraju cjelovite obnove

Nove vijesti

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, s predstavnicima izvođača radova obišao je radove na konstrukcijskoj obnovi zgrade pokraj kružnog toka na Trgu hrvatskih branitelja 15, a koja je oštećena u seriji potresa. Radovi su vrijedni 805.125,75 €, a s projektiranjem i stručnim nadzorom projekt je vrijedan ukupno 826.528,25 €. Troškovi će biti pokriveni iz Fonda solidarnosti.Izvođač radova je Zajednica ponuditelja – Tom gradnja i DS gradnja, a kako stvari stoje, radovi na obnovi bit će gotovi prije roka, plan je 24. lipnja.

– Sjajan posao je odrađen, a već je izabran projektant za projektiranje cjelovite obnove. Imamo informacije iz Ministarstva kulture da za cjelovite obnove neće biti natječaja nego bi išli samo aneksi ugovora direktno te će postupak biti puno brži i efikasniji. Tu treba stvarno pohvaliti za takav pristup Ministarstvo kulture  u cijeloj Hrvatskoj. To je ono što sam mi pričao, Tko se usudi  napraviti konstrukcijsku  obnovu bit će mu praktički osigurana  dodatna sredstva, čak i duplo veća od ovih za, rekao je gradonačelnik Hrebak koji očekuje dodatna sredstva za cjelovitu obnovu tijekom srpnja.

– Mi računamo da ćemo  dva mjeseca otprilike trebati za projektirati cijeli ovaj objekt, tako da na jesen vjerujem da ćemo imati već izvođača radova i da će već na jesen ovaj objekt krenuti u cjelovitu obnovu. 826 tisuća eura je cijela cijena bila konstrukcijske obnove, otprilike procjenjujemo da još toliko će trebati za njegovu cjelovitu obnovu. Ovaj objekt bit će javno društvene namjene, što je bio uvjet  iz Fonda solidarnosti, a mi ćemo taj uvjet poštivati, rekao je Hrebak.

Govoreći o ostalim konstrukcijskim obnovama koje su u tijeku, Hrebak je rekao da će sve biti završene u roku, jedino zgrada dječjeg odjela knjižnice će možda biti završena nekoliko dana nakon roka za konstrukcijske obnove. Što se tiče cjelovitih obnova Hrebak je dodao kako će se poslati jasna poruka građevinskom sektoru da se radovi na cjelovitoj obnovi neće plaćati iznad procijenjene vrijednosti.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika