Gradonačelnik Dinko Pirak susreo se s predstavnicima NK Čazma i Škole nogometa, koja djeluje unutar kluba, kako bi im čestitao i nagradio za uspjehe u protekloj sezoni. U kategoriji mlađih pionira U-13 i limača U-11, NK Čazma osvojili su naslov prvaka 1. ŽNL – sjever.

Gradonačelnik Pirak istaknuo je da ovi rezultati pokazuju sjajnu perspektivu čazmanskog nogometa.

“Ono što vidimo kroz ove rezultate jest da čazmanski nogomet ima iznimnu perspektivu”, izjavio je gradonačelnik Pirak. “Siguran sam da vi, zahvaljujući svom trudu, angažmanu i zdravom načinu života kroz sport, ne samo radite na sebi, već i promičete ime našeg grada. Grad iz godine u godinu povećava financijsku podršku našim klubovima. Za 2023. godinu, ukupno izdvajamo 138 tisuća eura za sport. Imamo naše sportske objekte kojima se ponosimo. Malo koji grad ima takav sportski kapacitet kao što ga mi imamo. Imamo lijepe sportske terene, tri nogometna kluba, tri igrališta i sportsku dvoranu. Nedavno smo osigurali besplatno korištenje sportske dvorane u osnovnoj školi koju ćete i vi također koristiti zimi. Dogovorili smo se da novac koji dobivate iz gradskog proračuna neće biti potrošen na plaćanje termina za sportske dvorane, već da ga koristite upravo onako kako vam treba”, dodao je Pirak. Također je najavio da je Grad prijavio sportske terene u Čazmi na europske fondove, s nadom u potporu za obnovu terena.

Grad Čazma će, kao i svake godine, financijski se uključiti u organizaciju dva memorijalna turnira – Memorijalni turnir Dominik Deželić i “Memorijalni turnir Josip Buković, Ivica Šaljak, Josip Vukelić”.

“Ovi uspjesi su prvi veliki uspjesi za naše mlađe pionire i limače, koji su postali prvaci županije. Čestitam im na tome. Za takav uspjeh potreban je veliki rad, odricanje i ljubav prema nogometu. Škola nogometa trenira 120 djece s podrškom šest trenera. Treninzi se održavaju gotovo cijele godine, s pauzom samo tijekom ljeta i zime, tri puta tjedno. Ovi dječaci redovito treniraju, a to se vidi u njihovoj igri”, rekao je predsjednik NK Čazma Robert Milčić.