Udruga informatičara aktivno provodi EU projekt Bjelovarski robotički centar financiran iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 288.721,65 eura. Kroz projekt su održana brojna predavanja i radionice s ciljem povećanja kapaciteta članova Udruge i popularizacije STEM-a. Održani su ciklusi Ljetnih i Zimskih škola robotike, Robo dan, predavanja s aktualnim tema iz područja robotike, brojna studijska putovanja te radionice robotike u vrtićima i školama. Kroz predavanja i radionice, članovi Udruge, ujedno učitelji informatike i tehničke kulture unaprijedili su svoja znanja koja će primjenjivati u radu s djecom kroz aktivnosti Udruge, ali i u svojim školama kroz redovitu nastavu i izvannastavne aktivnosti.

ROBO DAN

Udruga informatičara BBŽ organizira Robo dan u petak 16.06.2023. godine s početkom u 10,00 sati u Dvorani Europskih prvaka u Bjelovaru na kojem ćemo predstaviti napredak projekta u cijelosti i postignuća učenika u radu s robotima na ljetnim i zimskim radionicama. Voditelji radionica bit će na štandovima na kojima će učenici moći saznati više o sljedećim područjima:

  1. Letovi dronova
  2. Simulatori dronova
  3. Programiranje dronova
  4. Humanoidni roboti
  5. Robo pčelice
  6. VR naočale

U organizaciji Robo dana pridružit će nam se profesori i studenti s Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina s predstavljanjem projekta Drone Pilot Academy, te profesori i studenti Veleučilišta u Bjelovaru sa brojnim zanimljivostima. U letačkom dijelu sudjelovat će iskusni vozači dronova Štefan Brajković, Robert Podvezanec i Tibor Javurek koji će učenicima prikazati letačke aktivnosti. Organizirali smo i natjecanje u preciznom letenju na kojem će sudjelovati učenici koji su polazili radionice programiranja dronova na ljetnim i zimskim školama.

10,00 – 11,00 sati – predstavljanje napretka projekta (Dvorana Europskih prvaka)

11,00 – 12,00 sati – obilazak štandova (Dvorana Europskih prvaka)

12,00 – 13,00 sati – letačke aktivnosti s dronovima (nogometni stadion)

LJETNA ŠKOLA ROBOTIKE

Ljetna škola robotike će se održati od 22.6.-28.06. u potpuno opremljenoj novoj robotičkoj učionici u IV. osnovnoj školi u Bjelovaru. Predavači su članovi Udruge informatičara BBŽ, ujedno i učitelji informatike u osnovnim i srednjim školama. Radionice na ljetnoj školi robotike su besplatne za polaznike i organiziraju se za učenike osnovnih škola.

Za vas smo pripremili sljedeće radionice:

1. Arduino (voditelj Ivan Piria)

2. Mikrobit i kitronik (voditelj Robert Šmit)

3. Humanoidni roboti (voditeljica Kristina Novoselec)

4. Dronovi (voditeljica Danijela Erceg)

5. 3D printanje (voditelj Ozren Bosanac)

Prijave traju do ispunjavanja raspoloživih kapaciteta skupine ili do 19.06.2023. godine (najviše 12 učenika po skupini). Prednost u prijavi imaju učenici koji do sada nisu pohađali radionice. Učenici koji su već sudjelovali na radionicama mogu izabrati radionicu koju nisu do sada pohađali. Prijaviti se možete na e-mail adresu brc.prijave@gmail.com slanjem inicijalnog maila prijave. Po zaprimanju e-maila voditeljica projekta će vam poslati  online obrazac koji je potrebno ispuniti.

Slika na kojoj se prikazuje tekst

Opis je automatski generiranSadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge informatičara BBŽ.