9.8 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
spot_img

Promocija sporta u Bjelovaru: Sportski dan učenika osnovnih škola na gradskom korzu

Nove vijesti

Na bjelovarskom gradskom korzu danas je  ponovno živo nakon subotnje Fun Run utrke.  U organizaciji Školsko-sportskog saveza i predsjednika Matije Jasenka organiziran je 2. sportski dan učenika osnovnih škola u suradnji s klubovima Grada Bjelovara.

– Ovo je najbolja promocija sporta. Ovo je poruka svoj djeci, bavite se sportom jer baviti se s portom je zdravo. Ovdije se promovira od muškog i ženskog rukometa, badmintona, stolnog tenisa, košarke, karate, do svih drugih onih sportova koji nisu samo nogomet  koji je najpopularniji sport ne samo u Bjelovaru već i u svijetu. Dakle, treba se baviti sportom i sam se nekada bavio sportom, a zbog kila ću se ponovno početi baviti malo aktivnije sportom. Malo se šalim, ali zbilja je to tako, rekao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić koji je došao podržati 2. školsko sportski dan u Bjelovaru.

Predsjednik Školsko-sportskog saveza Matija Jasenko zahvalio je Gradu Bjelovaru na financijskoj podršci koju već godinama imaju u organizaciji ovakvih manifestacija. Cilj ovoga dana je promovirati sport općenito, ali i ukazati djeci Grada Bjelovara u kojem dijelu grada se koji sport može  organizirano trenirati.

Uvijek kažem, super je u Bjelovar što imamo puno vanjskih igrališta u bilo kojem kvartu, minimalno nogomet ili košarku klinci mogu igrati. Na taj način se mogu uvesti u sport, a onda organizirano krenuti trenirati ukoliko pokažu afinitete za neki od sportova. Preko deset klubova se danas ovdje predstavlja svoje klubove. Neki, nažalost, iz pozitivnih razloga nisu mogli doći kao MNK Bjelovar jer je ekipa na svjetskom prventvu, a i to je dokaz da imamo kvalitetne ljude, kvalitetan kadar. Puno visokoobrazovanih trenera u Bjelovaru trenira naše najmlađe uzraste i nadam se da će se iz godine u godinu sve više i više osnovnih škola uključiti i ukazati na važnost sporta i da će se što više djece početi baviti sportom, rekao je Jasenko.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika