NK Garić iz Garešnice svečanom sjednicom koja je održana u Hrvatskom domu u nazočnosti igrača, trenera, navijača i članova uprave te brojnih prijatelja kluba i uzvanika, obilježio je 100. godišnjicu djelovanja. Svojom nazočnošću svečanost su uveličali predsjednik županijskog Nogometnog saveza Slavko Prišćan, predsjednik Gradskog vijeća Garešnice Željko Starčević, gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, predsjednik gradske Sportske zajednice Željko Rijetković i brojni drugi.

Skupina građana, rečeno je na sjednici, 1923. godine osnovala je Garešnički športski klub i od tada se u Garešnici počinje igrati nogomet. Prvi predsjednik kluba bio je školski inspektor Rudolf Findler, a prva utakmica odigrana je 6. lipnja 1924. godine protiv NK Hajduk iz Hercegovca i završila je pobjedom Garića 2:1. Garić se prvi puta u prvenstveno natjecanje uključio 1950. godine. Svi najvažniji podaci iz bogate povijesti Garića objedinjeni su i tiskani u prigodnom biltenu koji se dijelio na svečanoj sjednici. Ujedno je i najavljeno da će se monografija kluba izdati do konca ove godine.

U okviru obilježavanja 100. godišnjice kluba Garić je ranije već odigrao utakmicu protiv veterana Vatrenih, a vrhunac proslave bio je prošle subote kada su mladi Garićevi uzrasti igrali utakmice protiv vršnjaka iz Dinama, Slavena Belupa i Mladosti iz Ždralova. Uz razne zabavne sadržaje klub je sve nazočne počastio junicom s ražnja, a u večernjim satima održan je koncert grupe Vatra. Vrijedan jubilej Garić će obilježavati kroz cijelu godinu, a u planu su utakmice s Dinamom, Lokomotivom i Slaven Belupom kao i neka iznenađenja.

Više pročitajte u 157. izdanju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika, koji izlazi 15. lipnja