U njemačkom gradu Essenu je jučer – nedjelja, 11. lipnja završeno SP u socca malom nogometu, a reprezentacija Hrvatske je naposljetku zauzela četvrto mjesto. Naime, izabranici izbornika Željka Ostrmana, koji su tijekom cijeloga turnira imali gromoglasnu podršku brojnih navijača su u borbi za brončanu medalju poraženi od Meksikanaca krajnjim ishodom 2:0. Tako su se reprezentativci Meksika još jednom, nakon što su mini Vatrene savladali u grupnoj fazi s minimalnih 1:0 pokazali boljima pa su sretniji otišli u svoju domovinu.

No, bezobzirno na ovaj poraz možemo i moramo biti ponosni na Bjelovarčanina Ostrmana te ostatak njegovoga nogometnoga društva koje je u svakom meču pružalo svoj posljednji atom snage te na koncu priče došlo do najvećeg uspjeha Hrvatske u ovom brzom, nadasve atraktivnom sportu. Dio tog uspjeha je bio i mladi vratar Nikola Beljan, također Bjelovarčanin, ali i Nebojša Karamarković – malonogometaš bjelovarskog drugoligaša.

Dakle, konstatacija je da je selekcija Hrvatske bila predvođena jako dobro poznatim momcima u ovom nogometnom podneblju, a Beljanova kvaliteta dokazana je i činjenicom što je upravo on proglašen najboljim čuvarem mreže ovoga prestižnoga natjecanja.

Nadalje, u svemu ovome treba spomenuti i to da je Ostrman u posljednjoj utakmici bio lišen usluga Alberta Sinanija i Marina Romića – dvojice super iskusnih igrača. Razlog toga je suspenzija od strane International Socca Federation do koje je došlo poslije susreta s Ukrajinom u polufinalu.

Stoga, bila je to jedna otegotna okolnost u nastojanju da mini Vatreni dođu do toliko željenog postolja, no, još jednom ponovimo – i ova četvrta pozicija je ogromno dostignuće pa se već sada, uz čestitke svima veselimo budućim izazovima Ostrmana te njegovih izabranika.