Počele su pripreme za 27. po redu bjelovarsku manifestaciju Terezijanu koja će se ove godine održati od 15. do 18. lipnja. Organizacija je po prvi put povjerena Centru za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar, dok je Grad Bjelovar glavni pokrovitelj događaja.

Ivana Hrpalo, ravnateljica CUK-a, najavila je da će se sve aktivnosti odvijati na korzu i u središnjem parku. Ove će godine biti postavljene dvije pozornice – “Park” kod Gradske uprave i “Korzo” između DM-a i Franza, te će se aktivnosti održavati i na paviljonu. “Općenito smo sve aktivnosti podijelili u nekoliko skupina, pa ćemo imati art zonu, craft zonu, čarobnu šumu koja je namijenjena djeci, ulični program i dvije glavne pozornice. Otvorenje Terezijane, koja će se ove godine održati po 27. put, bit će 15. lipnja, u četvrtak, u atriju Muzeja. Kao što smo već najavili, koncertni program će uključivati nastup Big Benda Bjelovar sa solistima Vandom Winter, Renatom Sabljak i Damirom Kedžom”, rekla je Ivana Hrpalo.

Na ovogodišnjoj Terezijani nastupit će razni glazbenici i bendovi, među kojima su Miroslav Škoro, Let3, Severina, Silente, Klapa Intrade, Dixieland band, Tribute band Dino Dvornik, Tribute band EKV, orkestri Glazbene škole Bjelovar i Virovitica te Orkestar Velenje iz Slovenije.