Stadion „Brdo“ u Ždralovima je jučer – subota, 10. lipnja bio poprište premjernoga izdanja nogometnoga turnira mlađih uzrasta pod nazivom „Ždralovi Kup“. Na ovom hvale vrijednom događaju su sudjelovale djevojčice i dječaci rođeni 2012. godine i mlađi, a bili su raspoređeni u četiri natjecateljske skupine. Ukupno je svoje nogometne sposobnosti prezentiralo 15 sastava što je jedan respektabilan broj uz napomenu kako mladi nogometaši Zadra, čiji je dolazak bio najavljen naposljetku iz opravdanih razloga nisu prisustvovali.

Također, važno je kazati kako je turnir svojim dolaskom uveličao i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, koji ga je prigodnim riječima službeno otvorio, dok su se za samu organizaciju pobrinuli Ivan Nikolić – voditelj škole nogometa NK Mladost Ždralovi te Ivica Zelenbrz – član stručnog stožera ždralovačke juniorske momčadi.

Nadalje, uvijek je lijepo pobijediti, ali na ovakvim turnirima rezultat je u drugome planu. Najvažnije od svega je dobro se zabaviti, družiti i steći nova prijateljstva. Ukratko, najvažnije je cijeniti životne vrednote te se razvijati u sportskom, pa samim time i u svakom drugom smislu. Upravo tako je bilo i ovom prilikom obzirom da je sve proteklo u fair-play ozračju te se stoga već sada veselimo budućim izdanjima. Zaključno, pročitajte što nam je kazao bjelovarski gradonačelnik, a zatim pogledajte nekoliko fotografija.      

–Ovo je samo jedna od mnoštva lijepih priča koje se u posljednje vrijeme događaju u našem podneblju. Doista, grad Bjelovar je počeo živjeti nogomet. Događa nam se jedna lijepa nogometna renesansa, a to u posljednjih 15-20 godina nismo imali. Međutim, sada imamo dva jaka nogometna kluba – NK Mladost Ždralovi i NK Bjelovar. Ja kao gradonačelnik sam ponosan što imamo takva dva nogometna uporišta na svega nekoliko kilometara i rekao bih kako se puno toga napravilo. Pritom posebice mislim na infrastrukturu, pa zatim i na druge popratne sadržaje – kako u Ždralovima, tako i u Bjelovaru.

Naravno, kada napravite prikladnu infrastrukturu mogućnost je organizirati turnir poput ovoga. Stvarno je čast što smo imali klubove kao što su zagrebački Dinamo, koprivnički Slaven Belupo, ali i drugi iz našega okruženja. Dakle, u Ždralovima smo imali budućnost hrvatskoga nogometa koja se natjecala, pritom prezentiravši sve ono što je radila, naporno trenirala tijekom godine i vjerujem da je ovo tek početak još jednog lijepog projekta.

Dakako, Grad Bjelovar je tu kako bi sve te dobre projekte podržao, a činit ćemo to na jednak način, i prema Ždralovima i prema Bjelovaru. Naposljetku, cilj nam je razvoj sporta u cjelini te još jednom ponavljam – siguran sam da će nam suradnja donijeti jednu dobru budućnost – opširan je u svom izlaganju bio Hrebak.