Retinol ili vitamin A smatra se prirodnim čudom i jednim je od najučinkovitijih sredstava u borbi protiv bora i znakova starenja kože. Prvobitno je retinol uglavnom bio namijenjen liječenju akni, no zahvaljujuči svojim pozitivnim, uglavnom brzim nuspojavama koje su usporavale procese starenja kože, postao je traženi dio anti-age kozmetike.

Retinol ili također vitamin A in MSM

Eliksir mladosti 

Retinol ili vitamin A smatra se prirodnim čudom i jednim je od najučinkovitijih sredstava u borbi protiv bora i znakova starenja kože. Prvobitno je retinol uglavnom bio namijenjen liječenju akni, no zahvaljujuči svojim pozitivnim, uglavnom brzim nuspojavama koje su usporavale procese starenja kože, postao je traženi dio anti-age kozmetike. 

Snažan antioksidans  
 

Retinol djeluje kao snažan antioksidans i zahvaljujuči svojoj sposobnosti eksfolijacije (ljuštenja) kože, pomaže u brzom uklanjanju mrtvih stanica kože i podupire stvaranje kolagenih vlakana. Retinol može biti biljnog ili životinjskog podrijetla (riblje ulje, jaja, meso), ali se također proizvodi sintetski i našao je veliku primjenu u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji. 

 
Svojstva retinola  


 
Retinol se ponekad naziva eliksirom mladosti. Njegov piling učinak brzo zaglađuje strukturu kože, koja tada izgleda mlado i zdravo. Pogodan je za sve tipove kože, no djelovanje mu je vrlo intenzivno pa je bolje postupno unositi kozmetičke proizvode s retinolom . Međutim, rezultati neče dugo čekati.  


 
Učinci retinola na kožu 

Pomaže uravnotežiti pH kože i suziti pore te tako koži dati svježinu i sjaj. Podržava piling kože i prodire duboko u slojeve kože, gdje potiče stvaranje kolagenih vlakana i elastina , usporavajuči tako znakove starenja kože, zaglađujuči bore i vračajuči koži fleksibilniju i nježniju strukturu.  
Djeluje kao snažan antioksidans te podupire prirodnu regeneraciju i rast stanica kože te tako zaglađuje i zateže kožu. Učinkovit je pomagač u borbi protiv akni i otčepljuje začepljene pore. 

Najbolji protiv bora 


 
Smanjuje vidljivost pigmentnih mrlja, a uz to podupire stvaranje melanina te na taj način sprječava njihov nastanak.  
Retinol je jedna od najtraženijih tvari protiv bora i znakova starenja kože. Pogodan je za sve tipove kože, a učinak je vrlo brz. No, morate pripaziti na njegovu koncentraciju koja u kozmetici varira od 0,1% (kreme za područje oko očiju s retinolom i retinolne kreme za proširene pore) do 1% (jaki serum s retinolom za bore, protiv akni i pigmentnih mrlja). 

Koncentracija je vrlo važna Ako

 
 
tek počinjete s kozmetikom s retinolom , preporučamo odabir proizvoda s najfinijim koncentracijama retinola . Pri korištenju retinola u početku se može pojaviti blaga iritacija. Prvo počnite s kremom, a zatim prijeđite na jači serum s retinolom . U početku kremu s retinolom nanosite svaki treči dan, nakon dva tjedna svaki drugi dan, a nakon mjesec dana korištenja možete početi nanositi retinol na kožu svaku večer. Ponekad nakon mjesec dana korištenja več čete vidjeti prve vidljive rezultate.  
 
Retinol potiče ljuštenje kože , stoga ga nanosite samo noču, a danju uvijek zaštitite kožu kremama s visokim zaštitnim faktorom (SPF 30-50) kako biste izbjegli neželjena oštečenja kože. Otkrijte svoj eliksir mladosti i uključite  
 
retinol serum, kremu i druge proizvode protiv starenja s retinolom u svoju njegu zrele kože . Iskusite uljepšavajuču moč retinola ! 

MSM 

Metilsulfonilmetan , poznat kao MSM, organski je spoj koji sadrži sumpor i koristi se kao dodatak prehrani za potporu zdravlju zglobova. MSM se često naziva “mineralom ljepote” i poznat je po svojim potencijalno blagotvornim učincima na zglobove, kožu, kosu i nokte. 

Gdje ga možemo pronači? 

MSM je prirodno prisutan u nekim namirnicama kao što su plodovi mora, zeleno povrče i mliječni proizvodi, ali je dostupan i kao dodatak prehrani u obliku praha, kapsula i krema. Njegova učinkovitost u liječenju zglobova več je dugo predmet istraživanja i rasprava. 

Prirodno protuupalno sredstvo 

Jedan od glavnih razloga zašto se MSM koristi za liječenje zglobova je njegova sposobnost da djeluje kao prirodno protuupalno sredstvo. Upala u zglobovima može biti uzrokovana nizom čimbenika, uključujuči oštečenje tkiva, artritis ili pretjeranu upotrebu. Vjeruje se da MSM pomaže u smanjenju upale u zglobovima smanjenjem razine upalnih kemikalija u tijelu i poticanjem zacjeljivanja tkiva. 

Sumpor potreban za pravilan rad zglobova 

Osim svojih protuupalnih svojstava, MSM također osigurava organski oblik sumpora koji je neophodan za pravilan rad zglobova. Sumpor je važan sastojak mnogih bioloških procesa u tijelu, uključujuči i stvaranje kolagena, koji je glavna komponenta vezivnog tkiva u zglobovima. Opskrba MSM-om može osigurati potreban sumpor za regeneraciju i popravak zglobova. 

Istraživanja također sugeriraju da bi MSM mogao imati pozitivan učinak na proizvodnju glukozamina i kondroitina u tijelu. Ova dva spoja osnovni su građevni blokovi hrskavice koja štiti zglobove. Opskrba dovoljnom količinom MSM-a može pomoči u stimulaciji proizvodnje glukozamina i kondroitina i poboljšati njihovu dostupnost zglobovima.