Sastav U15 NK Bjelovar, čiji je trener Nino Majdandžić je jučer – srijeda, 7. lipnja, na bjelovarskom „drvenjaku“ svečano podigao pehar za osvojeno prvo mjesto u 1. ŽNL BBŽ-a Sjever starijih pionira za sezonu 2022./2023. Osim pehara, mladi Bjelovarčani su svojim kućama ponijeli medalje, a treba naglasiti kako je ova titula posve zaslužena obzirom da su oni uvjerljivo savladali sve svoje suparnike. Također, ovi momci su osvojili Kup Bjelovarsko-bilogorske županije u svome uzrastu, dok su svemu navedenome dodali i treće mjesto u Prvoj nogometnoj ligi pionira U15 središte Sjever.

Taj uspjeh još više dobiva na težini kada kažemo da su do njega došli u društvu: križevačkog Radnika, Virovitice, čakovečke Sloge, još jedne čakovečke momčadi – Međimurja, Varaždinaca, NK Mladost Ždralovi, koprivničkog Slaven Belupa te mnogih drugih. Važno je istaknuti da su većim dijelom prvenstva bili vodeći, ali su, samo zbog svojih pogrešaka izgubili tu lidersku poziciju.

Međutim, ova perspektivna bjelovarska generacija će nadolazeće subote – 10. lipnja igrati kvalifikacije za 1. HNL. Suprotstavit će joj se vršnjaci Lučkog s tim što će akcija započeti u 18:15 na stadionu u Zaprešiću. Naravno, pionirima NK Bjelovar ćemo slati pozitivnu energiju uvjereni u željeni završetak, a sada se ukratko vratimo na početak ove odlične priče.

Naime, Majdandžić je momčad preuzeo u sezoni 2021./2022. kada se ona nalazila u teškoj situaciji. Preciznije, prijetila joj je opasnost ispadanja iz lige. No, okupljeni su mladići iz manjih županijskih sastava u nastojanju spašavanja, a to je naposljetku učinjeno. Sve ovo zapravo znači da se dolaskom nove sezone činilo sve da se ne ponovi ona prijašnja. Rad je bio naporan pa Bjelovarčani ne samo da se nisu borili za ostanak, već su od posljednjih mjesta došli do toga da se sve do posljednjeg kola vodila bitka za naslov prvaka. Nažalost, Majdandžićevi majstori su ostali „kratki“ za samo jedan bod, međutim, bezobzirno na to, i učinjeno je fantastična stvar.

Stoga, sada možemo samo čestitati te navesti momke koji su prezentirali da i Bjelovar posjeduje nogometni potencijal: Nikola Gujić, Jan Husak, Ivan Tomašković, Tin Šamec, Tin Šoštarić, David Belošević, Tin Štefec, Noa Vuković, Enco Mrgić, Sanny Šešić, Filip Hrvojević, Patrik Krvajica, Paulo Habek, Lovro Gadanac, Ivan Đurak, Mislav Mihajlović Poljan, Borna Kočiš, Niko Gazić, Jan Tuđan, Karlo Švaco, Dorijan Dokmanović, Nikola Radujković, Josip Korman i Josip Ćibarić.