U subotu, 10. lipnja, u sklopu proslave Dana općine Dubrava, na Dudnjaku će se održati tradicionalna Gulašijada. S obzirom na prošlogodišnji broj od petnaestak ekipa, organizatori se nadaju da će ove godine broj sudionika biti znatno veći.

Natjecanje će započeti u 10 sati i trajat će 4 sata tijekom kojih će se pripremati ukusan gulaš. Meso za gulaš bit će donirano od strane lovačkog društva Dubrava, koje će osigurati pet kilograma mesa divljači. Natjecatelji će koristiti vlastite namirnice poput luka, temeljca i začina. Dozvoljeno je koristiti očišćene namirnice, ali ne i narezane. Naglašeno je da svi sudionici moraju započeti kuhanje u isto vrijeme kako bi osigurali jednak tretman, ističe Branko Perinić ispred organizatora.

Ocjenjivački sud, koji će se sastojati od tri člana, ocjenjivat će gulaše prema kriterijima boje, općeg okusa i gustoće, mirisa, okusa divljači te ljutine. Ekipe koje žele sudjelovati u ovom natjecanju mogu se prijaviti na broj 098 240 306.

Najbolje ekipe bit će nagrađene kotlićima na tronošcu, veličine 30, 20 i 10 litara. Kuhanje započinje u 10 sati i trajat će do 13 sati, dok će podjela gulaša za posjetitelje započeti u 13 sati.

Posebno se ističe da će biti pripremljen i jedan veliki kotao gulaša od 150 litara namijenjen svim posjetiteljima na ovom događaju, dodaje Perinić.