Općinsko vijeće Općine Ivanska u petak 2. lipnja održalo je svoju 15. sjednicu te je na njoj dobilo novog predsjednika ili bolje rečeno predsjednicu. S obzirom da je dosadašnji predsjednik vijeća Darko Turković dostavio izjavu da više ne želi obnašati dužnost predsjednika Općinskog vijeća i da daje mandat na raspolaganje, vijećnici su jednoglasno usvojili prijedlog da mjesto predsjednika vijeća preuzme Mirela Roviščanec koja je do sada bila zamjenica predsjednika.

Predsjednica Općinskog vijeća Općine Ivanska Mirela Roviščanec

Kako se približava Dan Općine usvojena je Odluka o jednokratnoj pomoći redovnim i izvanrednim studentima koji već tradicionalno za svaki Dan Općine dobivaju ove potpore. Ona od ove godine iznosi 150 eura, a dobit će je 31 student. Vezano uz Dan Općine vijećnici su donijeli i Odluku o dodjeli javnih priznanja u 2023. godini, a ove godine na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dobit će ih Goran Plentaj za dugogodišnji aktivni rad u RK Ivanska, Slastičarna Miranda za dugogodišnji rad u slastičarstvu i promicanju Općine Ivanska, Snežana Keserin za 45 godina rada na računovodstvenim poslovima u OŠ Ivanska, Dragan Crlenjak za veliki doprinos u radu NK Moslavina, dr. Jadranka Ladović Vučnik za 30 godina neprestanog rada u ordinaciji opće medicine u Ivanskoj te Hrvoje Horvat za postignuća u rukometu u Općini Ivanska i šire.

Na sjednici vijećnici su raspravljali i o  Zahtjevu za jednokratnu financijsku pomoć koju je uputila Anđela Grzelja iz Stare Ploščice koja je imala štetu od požara, kako je navedeno od 30 tisuća eura. Vijeće će o ovoj odluci još raspravljati na nekoj od idućih sjednica kada im se dostavi službena procjena o nastaloj šteti. Općina će prema usvojenoj Odluci kupiti nekretninu u Utiskanima uz društveni dom na kojoj je izgrađeno dječje igralište i za to će se izdvojiti 2.200,00 eura.