Čazma je ove nedjelje bila jedna od postaja 37. Zagrebačkog oldtimer relija. U 9:30 sati na Trgu Stjepana Radića u Zagrebu okupili su se  sudionici ovog tradicionalnog relija i krenuli na  putovanje prema Kloštar Ivaniću i Čazmi gdje su građani imali jedinstvenu priliku razgledati izložena vozila, a kako nam otkriva predsjednik Oldtimer kluba Zagreb Radovan Marjanović Kavanagh skoro se reli nije održao jer se prije početka okupilo poprilično mali broj ljubitelja starodobnih vozila koji su strahovali da vrijeme neće biti povoljno za njegovo održavanje, no ipak, do starta ih se okupilo stotinjak te su krenuli po 37. put na svoj put, ovaj put rutom kojom do sada nisu išli.

– Ove godine smo išli u ovaj istočni dio, jer sve smo već prošli, a i meni je ovaj kraj iznenađenje jer rijetko idem na ovu stranu, pa sam ostao ugodno iznenađen kao i svi ostali sudionici, kazao je Marjanović Kavangh i dodao kako je najstarije vozilo automobil Nash iz 1928. godine, a većina vozila je iz ’60. i ’70. godina, no bilo je i onih koje još danas možemo vidjeti na cestama, a starija su od 30 godina. Sam Radovan Marjanović Kavanagh  posjeduje 7 starodobnih motora i 4 automobila, a na reliju je sudjelovao s Porcheom 911 iz 1969. godine.

Najstarije vozilo na reliju bio je Nash iz 1928. godine

Sudionike relija pozdravio je na glavnom čazmanskom trgu gradonačelnik Dinko Pirak koji je i sam ljubitelj starodobnih vozila i voli raditi na njima, a za reli je rekao kako je on još  jedna dobra promocija Čazme.

– I ovakvi sadržaji dobri su za turističku promociju Čazme jer dobra smo destinacija za oldtimer rute, pogotovo što je to prepoznao i ovako jak klub kao što je Zagrebački oldtimer klub. Ovo je još jedan dodatan sadržaj našem gradu i drago mi je da su nas izabrali kao jednu od destinacija za svoju vožnju, rekao je Pirak.

Svi sudionici relija upoznati su s kulturnom i turističkom ponudom Grada Čazme za što su se pobrinule djelatnice Turističke zajednice i Centra za kulturu.