Dario Pleško više nije predsjednik ženskog Rukometnog kluba Bjelovar. Naime, na tom mjestu ga je, nakon jučerašnje redovne klupske skupštine, održane u vinariji Coner u Jabučeti naslijedio Ivan Turkalj. Turkalj je uspješni bjelovarski poduzetnik koji će u novom, četverogodišnjem mandatu voditi bjelovarske rukometašice, a naglasimo kako je ova odluka donesena kvorumom od 27 skupštinara i članova Nadzornog odbora.

Nadalje, Pleško se, unatoč poteškoćama koje je imao u pojedinim trenucima, uz Milana Matekovića,  kojega se nikako ne smije zaboraviti niti u ovoj priči, može smatrati uspješnim predsjednikom. Preciznije, tijekom Pleškovog mandata ŽRK Bjelovar je u dva navrata osvajao treće mjesto u nacionalnom prvenstvu, jednom je igrao finalnu utakmicu Kupa te jednom došao do treće pozicije u Kup nadmetanju. Stoga, pred novim predsjednikom Turkaljem je jedan izazovan zadatak, odnosno, bit će mu vrlo teško nadmašiti Pleškove rezultate.

Treba reći da se sada već bivši predsjednik bjelovarskog ženskog rukometnog prvoligaša od svoje funkcije oprostio izvješćem o radu što je jednoglasno usvojeno, dok je Turkalj potom pozdravio sve nazočne kazavši.

–Drago mi je što skupštinari i rukometašice vjeruju u mene i zahvaljujem im na izboru. Daria će biti teško nadmašiti, ali učinit ćemo sve da ŽRK Bjelovar i dalje bude jedan od najjačih ženskih rukometnih klubova u Hrvatskoj. Prerano je za bilo kakve najave te obećanja, no, orijentacija je prema domaćim rukometašicama. Ipak, morat ćemo raditi i na pojačanjima za slijedeću sezonu u kojoj ponovo idemo po jedno od mjesta u vrhu ljestvice – najavio je novi predsjednik Ivan Turkalj.

Zaključno, pored novog predsjednika Turkalja i Pleška, koji ostaje na poziciji dopredsjednika, u novi Izborni odbor izabrani su: Erna Trajkovki, Zdravko Pavec, Vlado Štefanec, Sanela Grbaš i Tomi Pogledić. U klupskom Nadzornom odboru će sjediti predsjednica Ksenija Čermak i članovi Martina Pogledić te Željko Ščrbačić.