Utakmicu po utakmicu, kolo po kolo i stigli smo do posljednjeg, 30. u Super Sport Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi, što je zapravo treći rang hrvatskog nogometa. Upravo ono će nam nadolazeće nedjelje – 4. lipnja donijeti novi Bjelovarsko-bilogorski „El Clasico“ između NK Bjelovar i Mladosti iz Ždralova. Tako će se ove dvije momčadi sastati i po drugi put u svega desetak dana, odnosno nakon što su „Redsi“ iz bjelovarskog predgrađa nedavno slavili u polufinalu županijskoga nogometnoga Kupa s konačnih 2:3. Poprište će i ovoga puta biti novoizgrađeni bjelovarski Gradski stadion, no postoji nekoliko razlika.

Naime, osim što će se igrati u nedjelju, prvi sučev zvižduk se neće začuti u 17:30, već u 15 sati. Isto tako, osiguran je prijenos na Sportskoj televiziji što je zapravo glavni razlog navedenog termina pa će tako svi oni koji nisu u mogućnosti uživo prisustvovati ovim zbivanjima ista moći pratiti iz udobnosti svog naslonjača. Međutim, sigurni smo da će tribine bjelovarske ljepotice i ovoga puta biti ispunjene do posljednjeg mjesta jer jednostavno, dvoboji nogometaša Bjelovara i jedne od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti, bezobzirno na pozicije ljestvice ova dva kluba se ne propuštaju.

Shodno svemu izrečenome, i u ovih 90 minuta nogometne igre je jako teško govoriti o favoritu te ćemo sve događaje pratiti s ogromnom zainteresiranošću. Ono što valja naglasiti jest činjenica kako niti jedan sastav nema rezultatski pritisak pa će svi prisutni, u to smo također sigurni uživati u odličnom nogometu. Dakle, nakon ove najave vam jedino preostaje doći na bjelovarski stadion kako biste uživali u mnoštvu vrhunskih poteza na obje strane, odnosno od početka do kraja gromoglasno bodrili svoju omiljenu momčad. Koja će naposljetku imati više razloga za veselje bit će poznato oko 17 sati.