Bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić i jedan od najuspješnijih hrvatskih trail trkača – Bjelovarčanin Mateo Ledinski su gostovali u studiju Super radija, a povod je bila najava atletske utrke „Fun Run Bjelovar 2023.“ Dakle, tradicija utrke dobre zabave, kako se ovaj događaj od milja naziva se nastavlja pa sada pročitajte što nam je ovaj dvojac ispričao.

Ova zanimljiva utrka će se održati u subotu – 10. lipnja, a jučer je održan jedan sastanak koji je odredio trasu kojom će se ona trčati. Dogradonačelniče, pojasnite nam o čemu je zapravo riječ!

Radi se o našoj najzabavnijoj utrci koja je, osim samog trčanja sačinjena i od mnoštva popratnih sadržaja. Organizira je AK Bjelovar na čijem je čelu njegov predsjednik Nikola Kovaček potpomognut skorašnjim reprezentativcem Hrvatske – Mateom Ledinskim. Isto tako, mi iz gradske uprave smo podrška svemu ovome s tim da će se trčati na 5 i 10 kilometara, ali i štafeta 4×2,5 kilometra. Važno je naglasiti da imamo velik broj prijava, već sada je tu više od 300 natjecatelja. Naravno, očekujemo da će taj broj dodatno porasti, sve do 400 atletičarki i atletičara, a prijaviti se mogu apsolutno svi. Dakle, ograničenja nema i prijave se vrše sve do posljednjeg dana prije utrke na internetskoj stranici „Stotinka.hr“. Start utrke će biti na gradskom korzu, kod gradskog muzeja. Potom se skreće kod Erste banke, trči se oko Pravoslavne crkve, pa uz gradsku upravu prema kružnom toku kod Špar trgovine. Slijedi okret te se istim putem trči nazad. Još je važno napomenuti da utrka starta u 19 sati, dok se u 18 zatvaraju ceste užeg dijela grada. Tako će biti sve do 21 sat, i to sve do već spomenutog kružnog toka. 

Možda Bjelovarčani nisu toliko upoznati s ovom utrkom, ali ona se već održava nekoliko godina, zaživjela je. Dogradonačelniče, što nam možete reći po tom pitanju?

Je, zaživjela je jako dobro. Uvidjeli smo da i drugi gradovi, odnosno županijska središta imaju ovakva događanja, pa zašto onda ne bi imao i Bjelovar. Građani su to prepoznali, prijavljuju se. Kažem, već sada imamo preko 300 natjecatelja, a očekujemo ih više od 400. To je zaista jedno mnoštvo, dok je još jedna pozitivna strana svega ovoga što se nakon utrke ljudi ne razilaze. Ostaju se družiti te uvijek imaju priliku kupiti proizvode s raznih OPG-ova. Tako će biti i ovoga puta s tim što će ponovo prisutan biti i DJ Vedran Car. Dakle, očekuje nas puno dobre glazbe i zabave.

Mateo, ti si već vrlo poznat u svijetu atletike. Prošao si puno toga, gotovo cijelu Republiku Hrvatsku te s natjecanja u Bjelovar donio velik broj medalja i pehara. Upoznaj nas pobliže s ovim navodima!

Istina je! Relativno sam mlad kada govorimo o sportskim aktivnostima, a bavim se trail trčanjem što je zapravo brdsko-planinski način. No, „Fun Run“ je cestovna utrka. Dakako, i cesta je jako važan segment u procesu mog treniranja. Trčat ću stazu dužine 5 kilometara te ću, kao uvijek biti dio svoje ekipe, biti podrška. Događaj će mi dobro poslužiti za moje predstojeće trailove, a iskoristio bih prigodu i još jednom pozvao ljude da dođu te se zabave. Garantiramo odličnu zabavu, kao što je to već kazao gospodin Brajdić s tim što je dodatna prednost ta što ćemo se nalaziti u samom centru grada. Dakle, dođite, zabavite se s nama i pratite nas i na svim budućim utrkama.

Momci, konkurencija će biti izuzetno jaka. Za kraj nam recite nešto o tom dijelu priče!  

Brajdić: Naravno! Jedan dokaz toga je i Mateo obzirom da je riječ o jednom od ponajboljih trkača u Hrvatskoj ovoga trenutka, ako ne i najboljem. Također, bit će tu natjecatelji iz Zagreba, pa i ostalih gradova Lijepe naše. Tako da, za prvo mjesto će se morati uložiti ogromni napori, a želio bih naglasiti da je svaki startni paket izrazito bogat. To zapravo znači da, svi oni koji se prijave dobivaju: majicu, medalju, ruksak s vezicama, bočicu vode, energetski napitak, proteinski napitak, obrok nakon utrke, magnezij, pa i kekse. Stoga, mišljenja sam kako je ovo jedan od boljih startnih paketa. Ledinski: Gotovo svakog vikenda sam na nekoj utrci s tim da u svoju obranu moram kazati da sam ja trail trkač pa će mi ovaj cestovni izazov biti nešto nesvakidašnje. Time bih zapravo htio reći da ovoga puta ne računate previše na mene, no naravno, dat ću sve od sebe za što bolje ostvarenje. Kada govorimo o startnom paketu, on je zaista jako bogat. Trkači će puno toga dobiti na samom startu bezobzirno na plasman iako, moram kazati i to da sam u nekim gradovima doživio i neugodna iskustva. Međutim, to se u Bjelovaru sasvim sigurno neće dogoditi. Dakle, zaključak je – dođite i budite dio ove zanimljive sportsko-zabavne priredbe. Sasvim sigurno nećete požaliti.