U Ivanić-Gradu će se tijekom četiri lipanjska vikenda održati manifestacija pod nazivom Lipanjska pozornica, koja će okupiti raznovrstan program urbane kulture. Prvi vikend ovog iznimnog događaja započinje s 9. Festivalom igračaka, koji će trajati sutra i prekosutra.

Svečano otvorenje Festivala igračaka zakazano je za sutra u 11:30 sati, a tijekom vikenda posjetitelji će moći uživati u više od desetak festivalskih natjecanja, radionica i predstava. Posebno atraktivni događaj očekuje se u nedjelju – vatrogasne igre, koje su svake godine najpopularniji doživljaj. Organizacija tog događaja povjerena je vatrogascima. Uz to, Muzeji Hrvatskog zagorja i Muzeji s područja Moslavine predstavit će se kroz izložbe i aktivnosti za posjetitelje, otkrila nam je Ana Gašparović, direktorica TZ Ivanić Grad.

TZ Ivanić Grad

No, osim Festivala igračaka, posjetitelje Lipanjske pozornice očekuje još nekoliko zanimljivih događaja. Tu su 13. Obrtnički sajam, koji se tradicionalno održava početkom lipnja, ali ovaj put ima poseban razlog za slavlje – Udruženje obrtnika obilježava 50 godina rada. Na sajmu će se okupiti preko četrdeset kreativaca dizajnera koji će izložiti svoje rukotvorine. Također, neizostavni dio manifestacije je i tradicionalni Žabarski karneval. Karnevalska udruga Žaba već trinaestu godinu zaredom organizira Međunarodni ribarski karneval s više od 300 sudionika. Velika povorka započet će u 18 sati, dodala je Gašparović.

Organizatori Lipanjske pozornice pripremili su i zanimljive koncerte koji će se održati tijekom manifestacije. Večeras će Pravila igre i Željko Bebek započeti glazbeni program. Sutra će Vanna izvesti svoje hitove, obuhvaćajući razdoblje od početka 90-ih do danas. U nedjelju, koncert će održati Matija Cvek i njegov bend Funkensteins. Osim poznatih izvođača, nastupit će i manji bendovi, pružajući raznoliku glazbenu ponudu za sve posjetitelje.