Ovog vikenda se u Bjelovaru održava natjecanje u powerliftingu pod nazivom 1. Bjelovar Record Breakers, a u organizaciji domaćeg kluba PLK Bjelowbar. Na natjecanju će snage odmjeriti nešto manje od 130 natjecatelja iz cijele Hrvatske. 

Powerlifting je sport u kojem natjecatelji, podijeljeni u razne dobne i težinske kategorije, odmjeravaju snagu u tri discipline: čučanj (squat),  potisak s klupe (bench press) i mrtvo dizanje (deadlift), a plasman se ostvaruje na temelju ukupno podignute kilaže u navedenim disciplinama.

Natjecanje se održava ovog vikenda u dvorani srednjoškolskog centra, odnosno 3. i 4. lipnja od 9h do 20h. U subotu će nastupiti seniori, dok je nedjelja rezervirana za juniore i kadete. Detaljan raspored grupa i natjecatelja možete pronaći na web stranici https://plk-bjelowbar.com.

Tijekom natjecanja održavat će se i izazov “BITE ME challenge” u kojemu će moći sudjelovati i gledatelji te pokušati osvojiti poklon paket BITE ME čokoladica i PLK Bjelowbar majicu.

PLK Bjelowbar zahvaljuje sponzorima bez kojih ovo natjecanje ne bi bilo ostvarivo, a to su glavni sponzor SuperSport koji je osigurao bogati nagradni fond za najbolje plasirane natjecatelje i obarače državnih rekorda, Prostor Eko, Kudumija Trade, Hell Energy, Biteme Nutrition i mnogi drugi.

Ulaz za sve posjetitelje besplatan!