FINALE NOGOMETNOG KUPA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE:

NK BILOGORA 91 GRUBIŠNO POLJE – NK MLADOST ŽDRALOVI 2:2; 4:6 NAKON JEDANAESTERACA

STRIJELCI: 1:0 Zuniga (27. minuta), 2:0 Kvrgnjaš (53. minuta), 2:1 Lopa (75. minuta – 11m), 2:2 Šurmin (91. minuta)

JEDANAESTERCI: Marin Nikolić 3:2, Ivan Baraban 3:3, Karlo Karačić 3:3 (brani Srbljanović), 3:4 Domagoj Colarić, 4:4 Marin Stanić, 4:5 Dorjan Franceković, 4:5 Željko Ostrman (Srbljanović brani), 4:6 Seid Behram.

NK Mladost Ždralovi je pobjednik nogometnog Kupa Bjelovarsko-bilogorske županije za sezonu 2022./2023. Izabranici trenera Ante Petrovića su do tog ostvarenja došli u Grubišnom Polju nakon što su jučer – srijeda, 31. svibnja, boljim izvođenjem jedanaesteraca savladali domaću, izrazito borbenu momčad Bilogore 91. Naime, regularni dio dvoboja je okončan rezultatom 2:2, dok su „Redsi“ iz Ždralova potom pogodili četiri udarca s bijele točke primivši samo dva pogotka. Preciznije, dva pokušaja Grubišnopoljaca je zaustavio gostujući vratar Srbljanović.

Susret je započeo pomalo bezvoljno, uspavano, a možebitan uzrok toga su vremenski uvjeti koji su bili vrlo teški. Bilo je sparno, ali ovome treba dodati i to kako smo došli do samog kraja sezone pa su igrači podosta iscrpljeni. Nadalje, sve navedeno je ipak više pogodovalo papirnatom autsajderu koji se postavio u dvostruki blok te potom, odlično se braneći strpljivo čekao svoju prigodu iz brzih kontranapada. Stoga, ne treba posebno naglašavati kako je NK Mladost Ždralovi imao terensku inicijativu, puno veći posjed lopte, no, na svoju i žalost svojih navijača nije uspio kreirati nešto konkretnije pred vratima domaćeg čuvara mreže Dinka Gavranovića. Većinom su se iskušavali udarci izvan kaznenog prostora, a zatim je stigla 27. minuta. Upravo tada je došlo do promjene ishoda.

Pucao je Željko Ostrman, Kristijan Srbljanović – vratar Mladostaša je odbio loptu u zrak, da bi se nakon toga na pravom mjestu u pravo vrijeme našao grubišnopoljski Kolumbijac Zuniga za iznenađujuće vodstvo Bjelovarsko-bilogorskog četvrtoligaša. Po padu u rezultatski zaostatak gosti su zaigrali agresivnije, bili su rastrčaniji, ali su domaći nogometaši bez većih poteškoća otklonili sve njihove pokušaje. Dakle, na predah se otišlo s 1:0 , a drugih 45 minuta je započelo prigodom gostiju. Pucao je Behram, međutim, umjesto izjednačenja stigao je novi šok za momke s igrališta „Brdo“. Naime, u tijeku je bila 53. minuta kada je jedan ubačaj zdesna Patrik Kvrgnjaš efektno glavom „pospremio“ iza Srbljanovićevih leđa za 2:0. Dala se naslutiti ogromna senzacija, ali član Super Sport Druge hrvatske nogometne lige se odbijao predati.

Uslijedio je njegov pritisak, dok se Bilogora 91 orijentirala na obrambene zadatke. Sjajnu priliku imao je ukrajinski internacionalac Dmytro Lopa, no spreman na to je bio Gavranović. Ipak, junak predavačkog polufinala u kojem je u raspucavanju obranio čak tri jedanaesterca Dinamovcima, ali i jedan u regularnom dijelu utakmice, ovoga puta je u 74. sasvim nepotrebno srušio Ivana Barabana u kaznenom prostoru u situaciji kada je lopta bježala od napadača Mladosti. Tako je sudac Ivan Ćosić posve opravdano pokazao na „kreč“ te je siguran realizator bio Lopa. Petrović je u 80. minuti povukao odličan potez u igru ubacivši Filipa Šurmina koji se na ukazanom povjerenju zahvalio pogotkom u 91. minuti poravnavši na 2:2.

Potom je uslijedio „rulet“ jedanaesteraca u kojem je do izražaja došlo gostujuće iskustvo pa su kapetan Mateo Jakšić i društvo naposljetku ipak ostvarili ono po što su došli u obližnje Grubišno Polje – podigli su  pobjednički trofej. Medalje igračima obje momčadi je dodijelio predsjednik Nogometnog Saveza BBŽ-a Slavko Prišćan, a Bilogori 91, osim što se predstavila u odličnom svjetlu treba dati i pohvale na odličnoj organizaciji dvoboja kojeg je uživo pratilo oko 500 gledatelja.